14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista

14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Martin Kaymerilla taas tuplajuhlat mielesssä

Martin Kaymer on ennen päätöspäivää kukkulan kuningas Ranskan mestaruuskisoissa © Getty Images

Martin

Martin Kaymerilla oli ukkosen viivästyttämällä kolmannella kierroksella birdien ja bogien osalta varsin hiljaista. Hän teki sisääntulossa yhdeksän paría ja siirtyi kisan johtoon Alejandro Canizaresin uitettua pallonsa vesiesteisiin 16:lla ja 18:lla. Saksalaiste lähimpänä ova kevytsarjalaisiksi luokiteltavat Stewe Webster sekä Canizares. Uhkaajia voi nousta taaempaakin, lauantaina viisi lyöntiä Kaymeria paremmin pelannut Miguel Angel Jimenez on kahden lyönnin päässä kuten myös Francesco Molinari ja Luke Donald.

Ilman mahdollisuuksia ei ole Rory McIlroykaan jolla on matkaa johtavaan pelaajaan neljä lyöntiä.

Kaymerilla on ollut keväällä ja alkukesästä vaatimattompi jakso, paras sijoitus kahdeksassa viimeisessä kisassa on kahdeksas. Ykköstila Ranskassa nostaisi hänet takaisin kärkikymmenikköön maailmanlistala ja olisi käytännössä sinetti paikalle Ryder Cup-joukkueeseen.

” En pelannut mitenkään erityisen hyvin, löin muutamia huonoja rautalyöntejä, mutta pidin pelini kuitenkin kasassa. Tulevalla viikolla pelataan yhdellä suosikkikentistäni, ( Loch Lomond), joten tuplavoitto olisi tietysti varsin mieluisaa uusia, Kaymer tokaisi mediatilaisuudessa. Suun sai hymyyn myös Saksan 4-0 voitto Argentiinasta jalkapallon MM-kisoissa.

Kaymerilla on paikka British Openiin, paras niistä pelaajista joilla ei vielä ole, tulee sen Ranskan avointen tuloslistan perusteella saamaan. Tällähetkellä eturivissä ovat Canizares sekä Webster, muitakin nälkäisiä major-kisaan mieliviä on tuloslistan kärkipäässä.

Thorbjörn

Båstadissa Challenge Tour-kilpailussa komennon otti launtaina vasta 20-vuotias Tanskan Thorbjörn Olesen (-13)joka on viimeisen vuoden ajan tehnyt vankkaa tuloa kohden huippua. Hän pelasi tuloksen 65 ja siirtyi kolmen lyönnin johtoon. Olesen tavoittelee ensimmäistä voittoaan, edellisvuonna juuttti sijoittui superyllättäjänä neljänneksi ET:n Skandinavian Mastersissa ja oli viides Vanajanlinnan CT-kisassa.

Roope Kakko (-3), Pasi Purhonen (-2),Mikko Korhonen (-1) ovat juuttuneet keskikastiin jatkoonpääsijöistä. He kaikki pelasivat lauantaina tuloksen 72, kärkikymmenikköön nouseminen vaatisi sunnuntaina hurjan tuloksen.

Nikke Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje