18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Markus Ervasti ja Jaakko Mäkitalo hyvässä vireessä

Markus Ervasti oli vaikeissa olosuhteissa pelattuun avauskierrokseen tyytyväinen. Kuva Anzel Oy.

Alicantessa Las Colinas Golf & Country Clubin kentällä on mukana kolme suomalaista: Markus Ervasti, Janne Mommo ja Antti Ahokas. Olosuhteet olivat todella hankalat ja sen myötä myös tulokset vaihtelivat rajusti. Parhaan sinivalkoisen kierroksen pelasi Ervasti (68, -3), jonka työskentely oli kolmen birdien ja 15 parin myötä varmaa ja rutinoitunutta. Kisan kärjessä on kolme miestä lyönnin Ervastia paremmalla tuloksella.

”Oli todella kova keli. Vettä satoi kaatamalla koko päivän ja noihin olosuhteisiin kierros oli ihan hyvä. Kenttä pelasi aika pitkänä. Paljon on kuitenkin vielä matkaa jäljellä”, viestitti Ervasti.

Janne Mommo on sijalla T23 (72, +1) ja Antti Ahokas T43 (74, +3). Mommolle reiät 1-4 toivat kolme bogia. Ahokkaan taival oli enemmän vuoristorataa: 5 birdietä, 3 bogeyta, 1 tupla ja 1 tripla.

Mäkitalo yhdeksäntenä

Paljon suotuisemmissa olosuhteissa Tarragonassa Lumine Golfissa pelasivat Jaakko Mäkitalo (T9), Peter Erofejeff (T26) ja Janne Martikainen (T45). Tuulta ei ollut juuri nimeksikään ja kenttä oli lähes helpoimmillaan

”Se näkyi aika kovana tulostasona”, totesi Mäkitalo, joka on neljä lyöntiä kärkikaksikkoa jäljessä.

Jaakko Mäkitalo oli avauspäivään tyytyväinen: hyvää peruspeliä tiiltä kuppiin.

Jaakko Mäkitalo oli avauspäivään tyytyväinen: hyvää peruspeliä tiiltä kuppiin.

Mäkitalo veikkasi jo ennakkoon, että Luminen takaysi on hankalampi puolisko.

”Siellä on pari pitkää par-nelosta, joilla sain tehtyä tänään hyvät parit. Missasin kolme lyhyehköä puttia, joista tuli bogeyt ja yksi par.”

Kokonaisuudessaan Mäkitalolla oli hyvää peruspeliä: varmaa lyömistä tiiltä viheriölle ja miehen omien sanojen mukaan OK-puttaamista.

”Ihan kelpo avaus kisaan ja tästä on hyvä jatkaa matkaa eteenpäin”, arvioi Mäkitalo.

Peter Erofejeff pelasi yhden alle ja on jaetulla 26. sijalla. Janne Martikainen pelasi tasaisesti: 1 birdie, 16 paria ja yksi tupla ja sijoitus on T45.

Pulkkasella ja Salmisella kirittävää

Tapio Pulkkanen (Valencia) ja Mikael Salminen (Murcia) ovat omilla karsintapaikkakunnillaan ainoita suomalaisia, ja molemmilla avauspäivä oli vähän takkuinen. Campo de Golf El Solerin kentällä pelannut Pulkkanen takelteli 15. väylällä pahasti ja par-viitoselle merkittiin yhdeksän lyöntiä. Kun sen lisäksi tuli yksi tupla ja kaksi bogeytä, lopputulos on kuusi yli ja kärkeen on matkaa yhdeksän lyöntiä. Toisaalta El Soler piti hyvin pintansa, ainoastaan kuusi miestä alitti kentän parin.

El Valle Golf Resortissa Mikael Salminen ei päässyt birdie-junaan kyytiin: niitä syntyi vain yksi. Kahden bogeyn ja yhden tuplan myötä kortissa on +3, mutta kärkeen ei ole kuin kuusi lyöntiä.

Kaikkiaan neljällä kentällä pelattavasta toisesta karsintavaiheesta jatkoon pääsee 80 pelaajaa.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

    mika osmo says:

    Olishan tuon voinut kieliasultaan tehdä hieman positiivisemmaksi, puolet poijista vielä kuitenkin hyvällä mallilla. Torreviejassa oli aamusta kun Mappe radalle lähti, nii ihan vi..n kylmä tuuli ja satoi vettä niin, että sateenvarjo piti hartiat kuivana, ja muuten kyllä ukot kastui Mieletön suoritus tollaisessa kelissä Ahokkaan, Mommon ja Mapen suoritus!!! ISO HATUN NOSTO Tsemppiä kundeille!!!!!