[10][12]

[10][12]

Marbellassa Quesnen juhlat

Julien Quesne saalisti Marbellassa maukkaan voiton. © Getty Images

Finaalikierroksen paras tulos ja voitto kahden lyönnin marginaalilla – voisiko Julien Quesnea enää kiistattomammin julistaa Andalucian Openini sankariksi? Quesne pelasi elämänsä kierroksen sopivaan paikkaan, saaden Aurinkorannikolla pelatun turnauksen päätteeksi maanmiehiltään melkoisen samppanjasuihkun niskaansa.

Quesnen (-17) päätöskierroksen tulos 64 sivuaa Aloha Golf Clubin kentän ennätystä. Kahdeksan birdietä sisältäneen kierroksen huippuhetki osui viidelle viimeiselle reiälle, joiden sisällä voittaja sivalsi ratkaisevan kuoliniskunsa. Quesne osoitti kypsyytensä voittajaksi Andalucia Openin kahtena viimeisenä pelipäivänä: hän ei tehnyt perjantain kierroksen 17. reiän jälkeen kisassa enää yhtään virhettä.

Kaksi kertaa Challenge Tourilla voittanut ranskalainen tienasi viime kauden päätteeksi paikan pääkiertueelle. 31-vuotias pelaaja kuittasi Marbellasta 166 660 euron ansiot. Quesnesta tuli samalla kautta aikain 400:s voittaja Euroopan kiertueella.

”Elämäni paras päivä”, maailmanlistalla 322:ntena oleva Quesne sanoi. ”Tiesin, että jos upotan putin (1,5 m.) viimeisellä, minulla on hyvät mahdollisuudet.”

”Tämä ei ollut helppoa, sillä täällä oli niin paljon hyviä pelaajia. Yritin keskittyä vain yhteen lyöntiin kerralla ja tehdä parhaani.”

Matteo Manassero (-15) sijoittui Marbellassa toiseksi. Kisaa 54 reiän jälkeen johtanut Eduardo DeLa Riva oli ennen viimeistä reikää tasoissa Manasseron kanssa, mutta joutui tyytymään kolmanteen sijaan otettuaan 18:lla kolme puttia. David Lynn (-13) oli neljäs.

Raphael Jacquelin ja Hennie Otto jakoivat viidennen sijan tuloksellaan -12. Jacquelin pelasi finaalikierroksen ulosmenossa jäätävästi, ja johtikin pitkät tovit kisaa. Sisääntulossa kaksi bogia tehnyt ranskalainen kadotti otteensa, eikä putteri totellut enää samaan malliin kuin etuyhdeksiköllä.

Euroopan kiertueen seuraava turnaus pelataan tulevalla viikolla Marokossa. Hassan Trophyssa on mukana myös Mikko Ilonen.