14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista

14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Manner-Euroopan kiri ei riittänyt

Jamie Donaldson, Lee Westwood, Simon Dyson, Robert Rock ja Darren Clarke saivat pitkään jännittää kuinka Seve Trophyssä lopulta käy. © Getty Images

Kun Manner-Euroopan mahdollisuudet näyttivät Seve Trophyn voiton suhteen jo menneiltä, päätti kotijoukkue lyödä vielä vastustajansa rattaisiin kapuloita. Iso-Britannian ja Irlannin joukkue oli hankkiutunut kolmen pelipäivän jälkeen selvään johtoon pistein 11,5-6.5, joten sille riitti voittonsa menestykselliseen puolustamiseen kolme pistettä kaksinpeleissä.

Sunnuntaina tilanne näytti tasoittuvan Saint-Nom-La-Bretechen kentällä pelatussa kisassa nopeaan tahtiin: kun kotijoukkueesta Thomas Björn, Anders Hansen, Francesco Molinari, AlexanderNoren ja Miguel Angel Jimenez voittivat ottelunsa, oltiin yhtäkkiä tasatilanteessa.

Nicolas Colsaertsin ja David Horseyn tasattua pisteet, jäi ratkaisu tyystin neljän jäljellä olleen matsin varaan. Iso-Britannian ja Irlannin joukkue löysi kreivin hetkellä uudelleen kadoksissa olleen vaihteensa, voittamalla kolme seuraavaa ottelua. Näistä jokainen ratkesi vasta viimeisellä reiällä, joten halvalla ei Manner-Eurooppa nahkaansa myynyt.

Ratkaisevat kaksinpelivoitot vierasjoukkueelle saalistivat Scott Jamieson, Ian Poulter ja Mark Foster. Viimeisessä ja samalla merkityksettömässä matsissa Peter Hanson ja Ross Fisher päätyivät tasapeliin. Seve Trophyn loppulukemat kirjattiin Iso-Britannian ja Irlannin hyväksi 15.5-12,5.

Menestys Seve Trophyssä on käynyt Manner-Euroopan joukkueelle työlääksi. Mantereen tähdet ovat ensimmäistä, vuonna 2000 pelattua joukkueturnausta lukuun ottamatta hävinneet jokaisen. Iso-Britannian ja Irlannin voitto oli sille Pariisissa jo kuudes perättäinen.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje