18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Manasserolle mieluisa syntymäpäivälahja

Matteo Manasseron kantti kesti sunnuntaina kovassa paikassa. © Getty Images

Ylistetty Matteo Manassero (-16) nousi sunnuntaina Malesian Openin voittajaksi lyönnin erolla GrégoryBourdyyn (-15). Voitto oli tiistaina 18-vuotispäiviään viettävälle nuorukaiselle toinen Euroopan Tourilla. Sunnuntai oli kisan kärkipään pelaajille rankka, sillä aiempien päivien keskeytyksien vuoksi pelattavaa riitti puolentoista kierroksen edestä.

Vielä lauantaina vaikutti siltä, että Rory McIlroy (-14) nousisi Kuala Lumpurissa korkeimmalle korokkeelle. Sunnuntai-aamuna kahden lyönnin johtoasemassa matkaan lähtenyt McIlroy ei kuitenkaan pystynyt säilyttämään asemiaan, sillä hänen kohtalokseen koitui tuplabogi sekä kolmannen että neljännen kierroksen sisääntulossa.

McIlroylle tarjoutui vielä paikka nousta Manasseron kanssa tasoihin viimeisen reiän mahdollisen birdien myötä, mutta kolme puttia pudottivat Augustan surullisen hahmon ritarin kolmanneksi.

”Matteo on fantistinen ja huippulahjakas, hän on ansainnut voittonsa. Vaikka juuri nyt olen pettynyt omaan panokseeni, niin kokonaisuutena kisa sujui hvyin”, McIlroy sanoi.

Rafael Cabrera-Bello ja Alexander Noren jakoivat neljännen sijan tuloksellaan -13. Maailmanlistan ykkönen Martin Kaymer (-8) oli yhdeksäs ja Masters-voittaja Charl Schwartzel (-7) 11:s.

Kunnon päivällinen tilauksessa

Kuala Lumpurista 288 465 euroa tienannut Manassero nousee lisäksi maailmalistalla sijalle 33. Tämä avaa ex-British Amateurin voittajalle paikan kauden kaikkiin kolmeen jäljellä olevaan major-turnaukseen: siinä syntymäpäivälahjaa kyllikseen veronalaiselle.

”En olisi voinut kuvitella voittavani Euroopan Tourilla ennen kuin täytän 18, nyt voittoja on jo kaksi. Kotona aion juhlia syntymäpäivää ja voittoa kunnon päivällisellä”, Manassero sanoi.

”Olen hyvin ylpeä saavutuksestani. Seuraava tavoitteeni on taas voittaa turnaus jossakin, täytyy yrittää vain säilyttää hyvä tuntuma.”

Rory

Rory McIlroy oli voiton kadottamisesta huolimatta tyytyväinen kokonaispanokseensa. &copy Getty Images

Manasseron suurin esikuva on Seve Ballesteros, joka huomioi faninsa edellisen voiton henkilökohtaisesti: ”Hän lähetti minulle kirjeen voitettuani Espanjassa. Seve on sankarini ja tulee aina olemaan. Vartuin seuraamalla Constantinoa (Rocca), Seveä ja Tigeria. Mutta Seve oli sen tyyppinen pelaaja, jollainen itsekin haluan olla.”

Manasserosta on kehittymässä todellinen timantti maailman huippupelaajien keskuuteen. Hän voitti viime vuonna Espanjassa Euroopan Tourin kilpailun kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana, sunnuntaina voittosarake täydentyi Malesian Openin voitolla.

Italialaisen poikkeuksellista lahjakkuutta on hehkutettu jo pitkään, eikä syyttä. Vajaan vuoden ammattilaisena pelanneen teinisensaation lyöntitekniset ominaisuudet ja henkinen kapasiteetti ovat vailla vertaansa. Saapasvaltiossa oli Constantino Roccan ”eläköitymisen” jälkeen pitkään hiljaista, kunnes pienen ajan sisällä Molinarin veljekset ja Manassero nousivat kilpagolfin terävimpään eliittiin. Nuorilla italialaispelaajilla riittää taas esikuvia.

Euroopan Tourilla kilpaillaan seuraavan kerran Kiinassa, kun torstaina saa vuoronsa Chengdussa pelattava Volvo China Open.

Poimintoja:

7. Simon Dyson, -10 9. Alejandro Cañizares, -8 11. Stephen Gallacher, -7 17. Sören Hansen, -5 17. Joost Luiten, -5 17. Thongchai Jaidee, -5 33. Raphaël Jacquelin, -3 53. Rhys Davies, +1 73. Louis Oosthuizen, +7

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje