11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Manassero puolustaa voittoa Espanjassa

Matteo Manasserosta tuli viimevuotisessa kisassa kaikkien aikojen nuorin voittaja Euroopan Tourilla © Getty Images

Matteo

Italialaistähdellä on tunteet pinnassa kun hän lähtee kisaamaan torstaina Club del Campo Mediterranion kentällä ET-kisan voitosta.

Matteo Manassero oli vain 17 vuoden ja 188 päivän ikäinen voitettuaan Sergio Garcian lapsuuden kotikentällä Euroopan Tourin kisan viimevuonna. Hän saavutti toisen ykköstilan keväällä 2011, italialainen on maailmanlistalla 44:na vuodenvaihteen lähestyessä.

Viimeisten kuukausien aikana esitykset eivät ole ollleet kaikkein terävimpiä, niinpä Manassero joutuu punnertamaan hieman menestystäkin jotta paikka Mastersiin ( WR top -50 vuodenvaihteessa) aukeaisi. Tämänvuotiseen kisaan hän ei mahtunut. Kaudella 2009 Manassero oli upeasti 36:s vain muutamia päiviä ennen 16:tta syntymäpäiväänsä ”Tällä kisalla ja kentällä on minulle erittäin suuri merkitys. Muistot Castello Mastersin voitosta 2010 ovat tietysti unohtumattomia,” Manassero tunnelmoi kisan alla.

Manasseron kanssa huomiosta ennen kisaa kamppailevat Portugalissa voittanut Tom Lewis, sekä SergioGarcia, joka voitti vuonna 2008. Torstaina ja perjantaina kolmikko pelaa varsin odotetusti samassa ryhmässä.

Sergio

Garcialla on sama haaste kuin Manasserolla. Maailmanlistan rankkaus (49:s) vaatisi loppukauden kisoissa onnistumisia. Garcia esiintyi loistavasti kolmessa viimeisessä majorissa , joissa hän oli seitsemäs, yhdeksäs ja 12:s. Mastersissa sijaluku oli 35:s. Uralta puuttuu kuitenkin kruunu, motivaatio-ongelmista kärsineelle Garcialle melkoinen osa golfia seuraavista soisi yhden major-voiton. Vuoden 2012 Masters on 50:s perättäinen major-kisa jonka Garcia pelaa. Mikäli hän mahtuu mukaan…

Palkintorahaa Espanjassa on jaossa kaksi miljoonaa euroa, joten voittajan osuus on 333.000. Mikko Korhonen ei mahtunut omalla kategoriallaan mukaan, eivätkä järjestäjät heltyneet antamaan hänelle myöskään tämän pyytämää villiä korttia. Korhonen pelaa kaudella 2011 vielä kaksi kisaa ET:lla, nämä ovat ohjelmassa marraskuun toisella puoliskolla Etelä-Afrikassa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje