Manassero haastaa Donaldin - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Manassero haastaa Donaldin

Matteo Manassero johtaa Wentworthissa, Rory McIlroy selvisi viimeisenä jatkoon kymmenen lyöntiä heikommalla tuloksella © Getty Images

Kuuma

Nouseeko Luke Donald Lee Westwoodin ohi maailmanlistan ykköseksi? Onnistuuko 18-vuotias Matteo Manassero kukistamaan tähtiduon Wentworhtin West-kentällä,joka tuulisissa olosuhteissa osoittautui kovaksi testiksi Euroopan Tourin parhaille lauantaina.

Onko taistelu voitosta edellämainitun kolmikon välinen, vai kruunataanko voittajaksi superylllättäjä jollainen Simon Khanin oli viimevuonna?.

Lauantaina parhaan tuloksen teki cut-rajalta 18:ksi noussut Rory McIlroy (68), jolla on eroa kärkipariin Donald & Manassero kuusi lyöntiä. Lee Westwood teki hyvän nousun kolmanneksi pelattuaan 69, Manassero ja Donald selvisivät kierroksestaan 72 lyönnillä.

Suursuosikkina kolmannelle kierrokselle lähtenyt Luke Donald oli pelillisesti syvällä suossa. Normaalisti tarkka avaaja haparoi pahasti jo alkureiíllä. Ulosmoenon jälkeen hän oli kierrostaan jo viisi yli. Sisääntulon Donald pelasi tulokselisesti loistavasti, neljä alle. Kenttäpeli oli edelleen erittäin haparoivaa, avaukset karkailivat oikealle. Hyvällä onnella ja loistavilla puteilla hän rutisti kokonaistuloksen 72, joka olisi ilman voinut hyvin olla 4-5 lyöntiä korkeampi.

Sunnuntaiksi Donaldin pitää saada kenttäpelinsä aivan toisenlaiseen formuun, muuten ykköstila jää saavuttamatta.

Manassero piti pallon huomattavasti paremmin pelissä, eikä nuoren miehen päätä tuntunut kylmäävän Wentworthin ainutlaatuinen tunnelma ja väenpaljous.

Lee Westwood kiertää sunnuntaina yhdessä samassa tuloksessa olevan Paraquayn Fabrizio Zanottin kanssa.

Pöytä on katettu kolmelle supertähdelle, vaikea kenttä ja tuuli avaavat ovia myös muille takaa-ajajille.

3pv.

Matteo

Lähtökohtatilanne viikonlopun kierroksille Wentworthissa on kihelmöivä. Kauden ylivoimaisesti kuumin pelaaja maailmassa, Luke Donald saa paalupaikalta kirittäjäkseen Alvaro Quirosin. Edellisessä parissa samasta tuloksesta kierrokselleen lähtee Matteo Manassero.

Vaikeaksi viritetty kenttä ja sen uudistetut viheriöt antavat toivoa vielä suurelle joukolle takaa-ajajiakin. Maailmanlistan ykköstilaa pitävän Lee Westwoodin täytyisi nousta Donaldin edelle, jotta hän säilyttäisi paikkansa. Nyt eroa on viisi lyöntiä konemaisen varmasti läpi kauden pelanneen Donaldin eduksi.

Manasserolla (68-70) oli perjantaina onnea viimeisellä väylällä. Hänen toinen lyöntinsä par-viitosella osui puuhun ja pallo näytti putoavan veteen. Se jäi kuitenkin esteen reunallle josta italialainen rakensi birdien.

”Siinä kohdassa olin onnekas. Minulla kävi vastaavasti huonoakin tuuria kierroksen aikana. Voin olla tulokseen (70) tyytyväinen. Kenttä oli varsin vaikeasti scoorattavissa vaikka tuulta olikin vähemmän kuin torstaina”, Manassero kertoi.

Hän on kisan historian nuorin pelaaja ( 18 v 38 pv) joka on johtanut sitä. Mahdollinen voitto nostaisi nuorukaisen oletettavasti jo 20:n ensimmäisen joukkoon maailmanlistalla-samalla parhaaksi italialaiseksi ohin Molinarin veljesten. Viimevuonna Manassero osoitti melkoista kypsyyttä sijoittumalla 17:ksi ensimmäisellä yrittämällään.

Luke

Luke Donald on kuitenkin kisan selkeä ykkössuosikki. 14 viimeistä kisaa joissa 13 kertaa kymmenen joukkoon on ällistyttävän kova suoritus. Hänen lauantainen pelikaverinsa Alvaro Quiros lyö palloa avauksissa 20-30 metriä pidemmälle kuin Donald, espanjalaisen otteita leimaa vielä ailahtelevaisuus. Lähipelissä, varsinkin puteissa Donald on pari astetta osaavampi.

”Manasseron valmius tehdä tuloksia tuon ikäisenä on varsin vaikuttavaa. Uskoakseni meillä on paljon samoja ominaisuuksia pelissä. Hän osaa pelata useimpia kenttiä järkevästi olematta turhan aggressiivinen”, Donald suitsutti nuoren kilpakumppaninsa osaamista.

Ilosen svingi palasina

Mikko

Mikko Ilonen sai perjantaina iltapäiväkierroksellaan tulokseksi 76. Jatkoonpääsymahdollisuudet olivat menneet jo torstain tuloksellisen sukelluksen (83) myötä. Viikonloppuna Ilosella on aikaa valmistautua maanantaina pelattavaan US Openin karsintaan.

”Eipä näistä kahdesta kierroksesta paljoa positiivista jäänyt mieleen. Svingi on hakoteilla, tiiauspaikoilla olo epävarmaa. Palloontulossa ajoitukset ovat poskellaan. Lauantaina harjoittelen tavoitteenani löytää lyöntiin toimiva ajatus. Sama ohjelma on vuorossa sunnuntainakin. Jos silloin toimii, pelaan myös harjoituskierroksen Walton Heathissa, jossa karsinta järjestetään, Ilonen suunnittelee.

Lepoa ei ole luvassa alkuviikostakaan, Walesin avoimet käynnistyvät torstaina. British Openin karsinnat ovat Ilosen ohjelmassa puolestaan jo seuraavana maanantaina, joten viikonlopun harjoitussessioilla on iso merkitys.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje