23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Major

Tom Watson valmiina kohtaamaan Carnoustien

Lajin legendoihin kuuluva Watson tietää, ettei Carnoustien kentälle voi mennä takki auki.

Kahdeksankertainen major-voittaja Tom Watson on sitä mieltä, että Carnoustien kenttä on vaativin Open-kierrossa olevista kisa-areenoista.

Watson saavutti ensimmäisen major-voittonsa Carnoustiessa ensiyrittämällään vuonna 1975. Tällä viikolla hän tavoittelee samalla kentällä neljättä yli 50-vuotiaiden majoreihin kuuluvan Senior Openin ykköstilaa.

”Kenttä ei anna mahdollisuutta hetkenkään hengähdykseen”, Senior Openin vuosina 2003, 2005 ja 2007 voittanut Watson sanoi kilpailun tiedotustilaisuudessa.

”Carnoustiessa ei ole sellaisia lyhyitä par-nelosia, missä voisit avata raudalla, ilman että joutuisit tekemään lujemmin töitä seuraavan lyöntisi eteen. Jokainen reikä ja jokainen lyönti muodostaa oman tarinansa, joiden kanssa on tultava toimeen. Tällä kentällä on käytössään kaikki hampaat.”

Watson, 66, on sijoittunut Senior Openissa kymmenen kertaa top 15:een. Vuodentakaisessa, Marco Dawsonin voittamassa turnauksessa hän jakoi 15. tilan.

Viisi kertaa Claret Jugin (Open Championshipin kiertopalkinto) haltuunsa saanut kansasilainen tietää, että hänen on hyödynnettävä kaikki mahdollinen tietonsa Carnoustiessa, yltääkseen viikonvaihteessa kisan ykköseksi.

”Carnoustiessa on välttämätöntä onnistua avauksissa ja saatava luottamus draiveriin.”

Watson kertoi lyöntiensä alkaneen lyhentyä nelisen vuotta sitten.

”Se on yksi niistä asioista, joiden kanssa on iän karttuessa tultava toimeen. Sitä on vaikea hyväksyä, mutta enää ei ole mahdollista ottaa rautakasia 140 metrin päästä vastatuuleen. Nyt se on rautakuutosen paikka.”

Hän nostaa takavuosien kovan kilpakumppaninsa Bernhard Langerin korkealle jalustalle, kun puhutaan kisan voittajasuosikeista.

”Bernhard huolehtii ihailtavalla tavalla fysiikastaan. Hän on startatessaan aina yksi kilpailun suosikeista.”

Myös USA:n Ryder Cup -joukkueen kapteenina toiminut Watson muodostaa Senior Openin kahtena ensimmäisenä päivänä mielenkiintoisen ryhmän yhdessä Colin Montgomerien ja John Dalyn kanssa.

Samalla kentällä vuoden 1999 Open Championshipissä varman voiton viimeisellä reiällä tyrinyt Jean Van De Velde pelaa ensimmäisen Senior Openinsa Carnoustiessa. Muistot saattava painaa ranskalaisen mieltä edelleen karvaasti, sillä hän on ensimmäisellä kierroksella 11 reiän jälkeen tilanteessa +9.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje