18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Maailman kaksi parasta parrasvaloissa Dubaissa

src=

European Tourin kausi 2011 päättyyDubain finaalikilpailuun. Dubai World Championshipiin kelpuutettiin mukaan perinteisesti ET:n rahalistan kuusikymmentä parasta pelaajaa ja kilpailussa jaetaan 7,5 miljoonaa dollaria. Suurin huomio kilpailussa kohdistuu Rory McIlroyhin. 22-vuotias voitti selkä seinää vasten edellisviikon kisan Hong Kongissa, jonka avulla haaveet Race to Dubai rahalistan voitosta säilyvät hengissä. Silti, ainoastaan voitto voi tuoda halutun tittelin Roryn haaviin. Maailmanlistan ykkönen Luke Donald oli PGA Tourin viimeisessä kilpailussa McIlroyn asemaa vastaavassa tilanteessa. Hänen oli pakko voittaa viimeinen kilpailu noustakseen Webb Simpsonin ohi PGA Tourin rahakuninkaaksi – Donald nousi uskomattomalla viimeisellä kierroksella kisan ja Tourin valtiaaksi. Mikäli Donald onnistuu pitämään Roryn takanaan, tulee hänestä ensimmäinen pelaaja golfin historiassa, joka on voittanut samalla kaudella niin European Tourin kuin PGA Tourin rahalistan. Dubain kilpailussa viimevuotisen rahalistan voiton varmistanut Martin Kaymer on kauden 2011 listalla kolmannella sijalla vailla mahdollisuutta voittoon. Saksalainen haluaa kuitenkin kantaa kortensa kekoon Luke Donaldin puolesta ja voittaa kauden päättävän turnauksen. ”Muistaakseni minulla ja Graeme McDowellilla oli viime vuonna melko vastaava tilanne tässä kilpailussa. Tiedän, että Rory lähtee varmasti hyökkäämään ja yrittää laittaa paineita Lukelle, mutta en usko Donaldin sijoittuvan top-9:n ulkopuolelle. Onko hän kertaakaan sijoittunut tänä vuonna kymmenen parhaan ulkopuolelle?”, Martin Kaymer ennakoi kisan kulkua tiistain lehdistötilaisuudessa. Kilpailussa on mukana 58 pelaajaa. Osallistumisoikeuden kauden päättävään turnaukseen sai rahalistan 60 parasta pelaajaa. Mukava huomio osallistujalistasta on peräti kuuden ruotsalaisen osallistuminen kauden huipennukseen. Viime vuotisen kilpailun voittoa puolustaa Lee Westwood, joka voitti melko helpolla tavalla edellisviikolla perinteisen NedBank Challengen Etelä-Afrikassa.

Nick

Nick Watney haastattelussa Australian Openissa

Muistakaa katsoa myös videot! Golfpisteen sivuilla nähtiin Australian Openista ja Presidents Cupista videoraportteja. Näitä on luvassa myös Dubaista, miesten kisan lisäksi myös seuraavan viikon LET:n päätöskisasta

Nikke Tyry ja Juho Vesanen seuraavat Dubai World Championshipia ja Omega Dubai Ladies Mastersia paikan päällä. Tavoitteena on jälleen saada kovan luokan pelaajahaastatteluita kisojen tähdiltä ja menestyjiltä. Erityisesti naisten kisan aikaan pääsemme varmasti lähelle suomalaispelaajia, jotka päättävät kautensa rahakkaassa LET:in finaalissa. Minea Blomqvist on luvannut auttaa ja avata portteja myös kulissien taakse ”Se materiaali mitä minä näin Australiasta oli erinomaista, lisää tällaista tarvitaa”, Minni kertoi mielipiteensä tuoreeltaan LPGA:n karsintojen jälkeen. Videot pyörivät Golfpisteen Dubai-uutisten yhteydessä torstaista lähtien.

Teemu Tyry / Nikke Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje