17.–25.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][15]
KilpailuaSuomalaista
LPGA Tour

Lexi Thompson sai balsamia haavoilleen

Sääntörikkeen seurauksena mahdollisen major-voiton huhtikuussa menettänyt Thompson oli ylivoimainen Williamsburgin turnauksessa.

Kovassa mediapaineessa ollut Lexi Thompson hallitsi suvereenisti Williamsburgissa sunnuntaina päättynyttä LPGA-kiertueen turnausta. Hän pelasi kolmena päivänä Kingsmill Championship -turnauksessa kisan parhaan kierroksen, ja jätti toiseksi sijoittuneen In Gee Chunin viiden lyönnin päähän.

Tulos 264 (-20) paransi samalla Annika Sörenstamin vuodesta 2008 voimassa ollutta turnausennätystä yhdellä lyönnillä.

Thompson, 22, ajautui kovan kohun keskelle huhtikuussa pelatun major-turnauksen päätöskierroksella. Hän sai tv-katsojan ilmoituksen perusteella jälkikäteen neljän lyönnin rangaistuksen pallon virheellisestä merkkauksesta ja siten myös väärän tuloksen allekirjoittamisesta.

Thompson johti kisaa ennen penalttejaan kolmella lyönnillä, ja hävisi ANA Inspiration -kilpailun lopulta uusinnassa korealaiselle So Yeon Ryulle.

”Olen jo päässyt tapahtuneesta yli, se on menneisyyttä. Valitettava tapaus, mutta on aika mennä eteenpäin. Tämä voitto antoi sille viimeisen sinetin”, 195 000 dollaria kuitannut Thompson sanoi.

Kahdeksannen ykköstilansa LPGA Tourilla saavuttanut Thompson on juhlinut viidellä peräkkäisellä kaudella vähintään yhtä voittoa naisten pääkiertueella. Tämänhetkisistä pelaajista vastaavaan on pystynyt vain maailmanlistan kärjessä oleva Lydia Ko.

Espanjan Carlota Ciganda (-9) oli Kingsmillin River Coursella pelatussa kilpailussa paras eurooppalainen jaetulla viidennellä tilallaan. Ruotsin Madelene Sagström (-8) jakoi seitsemättä ja Norjan Suzann Pettersen (-7) kymmenettä sijaa muun muassa Kon kanssa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje