[14][27]

[14][27]
Kilpagolf - LPGA Tour

Vihdoin USA:n mantereella voittanut Amy Yang haali jättipotin LPGA Tourin finaalista

Amy Yang tienasi Floridan finaalikisasta kaksi miljoonaa taalaa palkintorahaa. Kuva: Getty Images

Kaksi major-titteliä tänä vuonna saavuttanut Lilia Vu oli kauden pistelistan ykkönen.

Amy Yang (-27) päätti 66 lyönnin kierroksensa kahteen birdieen sinetöidessään voittonsa Naplesissa Floridassa pelatussa LPGA:n finaaliturnauksessa. Eroa toisen sijan jakaneisiin USA:n Alison Leehen sekä Japanin Nasa Hataokaan kertyi kolme lyöntiä.

Voiton kannalta merkittäväksi onnistumiseksi kohosi sunnuntain kierroksen 13. väylältä syntynyt eagle. Myös pahimmalta uhkaajalta näyttäneen Hataokan jäätyminen ratkaisuhetkillä edesauttoi Yangin menestystä.

”Olin erittäin hermostunut lopussa. Toistin vain itselleni, ’sinä pystyt tähän’. Olen todella onnellinen voitostani”, Yang sanoi.

Yang, 34, valitsi hyvän ajankohdan ensimmäiseen voittoonsa Amerikan mantereella, sillä CME Group Tour Championshipin ykköstila tuotti hänelle kahden miljoonan dollarin ansiot. Tällä kaudella yhtä suuren palkintosumman kuittasi ainoastaan U.S. Women’s Openin voittaja.

Korealaisella on nyt koossa viisi voittoa LPGA Tourilla, muut ovat tulleet Aasian puolella pelatuissa kilpailuissa.

Alison Lee jäi vieläkin ilman debyyttivoittoaan Yhdysvaltain kiertueella, jolla hän on pelannut vuodesta 2015 lähtien. Iso menestys on ollut viime aikoina lähempänä kuin koskaan, sillä hän sijoittui kauden kolmessa viimeisessä kilpailussa kakkoseksi. Ladies European Tourilla Lee on saavuttanut kaksi ykköstilaa. Näistä jälkimmäinen tuli kaksi viikkoa sitten Saudi-Arabiassa.

Tänä vuonna kaksi major-kilpailua voittanut maailmanlistan ykkönen, Lilia Vu (-21) paransi esityksiään loppua kohden ja kiri Floridassa neljänneksi. Hänen kautensa kruunattiin vuoden parhaan LPGA-pelaajan palkinnolla.

Eurooppalaiset eivät Tiburon Golf Clubin Gold Coursella kärkikahinoihin yltäneet. Espanjan Carlota Ciganda (-17) jakoi parhaana kymmenettä sijaa. Finaaliturnauksessa 16:nneksi päätynyt Ranskan Celine Boutier oli kokonaiskilpailun kakkonen.

CME Group Tour Championshipiin otettiin pistelistan 60 parasta pelaajaa. Matilda Castren ei turnaukseen mahtunut, sillä hän oli Race to CME Globe -rankingissa 73:s. LPGA:n karsinnoissa kauttaan jatkava Kiira Riihijärvi sijoittui kokonaiskilpailussa 186:nneksi.