[14][27]
Kilpagolf - LPGA Tour

Kiira Riihijärven upea loppukiri toi pelioikeuden

Kiira Riihijärven ura jatkuu LPGA Tourilla. Kuva: Getty Images.

Riihijärvi pelasi kaksi viimeistä kierrostaan loistavasti nousten näin kiinni naisten kilpagolfin tavoitelluimpaan pelioikeuteen.

Kiira Riihijärvi on sijoittunut jaetulle 27. sijalle LPGA Tourin karsintakilpailussa Yhdysvaltojen Alabamassa. Riihijärven yhteistulos kuuden kierroksen mittaisessa kilpailussa oli -11. Viimeisellä kierroksella hän teki tuloksen 69 (-3) pelattuaan koko kierroksen ilman bogeja.

Riihijärvi löysi mahtavan vireen kisan edetessä kohti loppuaan. Kaksi viimeistä kierrostaan hän pelasi kahdeksan alle parin tehden vain yhden bogeyn. Vahva pelioikeus LPGA Tourille myönnetään sijaluvuille 1–20 sijoittuneille kilpailijoille. Tuosta kortista Riihijärvi jäi pari lyöntiä.

Hän tulee kuitenkin saamaan melko hyvät pelimahdollisuudet LPGA Tourille sekä vahvan pelioikeuden haastajakiertue Epson Tourille. Pelioikeuden sai yhteensä 50 pelaajaa, joiden joukossa Riihijärvi on ylemmässä keskikastissa sijalla 24. Sijaa 27 jakavista pelaajista hän on paras, koska hänen viimeisen kierroksensa tulos oli tästä joukosta paras. Pelimahdollisuudet riippuvat sekä pelaajan kategoriasta että hänen sijoittumisestaan kategorian sisällä.

Riihijärvi pelasi kaudella 2023 LPGA Tourilla 16 kilpailua. Rankingissa hän oli 186:s. Hän nousi pääkiertueelle sijoittumalla haastajakiertueen rankingissa neljänneksi kaudella 2022.

LPGA Tourin kauden 2024 ensimmäinen kilpailu käynnistyy Floridassa jo huomenna perjantaina, mutta toden teolla kiertue alkaa pyöriä tammikuun 18. päivä. Kalenterissa on 35 kilpailua. Neljä ensimmäistä kilpailua pelataan Floridassa, jonka jälkeen edessä on kolmen Aasiassa pelattavan kisan ”vieraskiertue”.

Haastajakiertue Epson Tourin kilpailukalenteria ei ole vielä julkaistu. Kaudella 2023 kiertueen ensimmäiset kilpailut pelattiin maaliskuun alussa ja viimeinen lokakuun ensimmäisellä viikolla.

Karsinnasta pelioikeuden sai 50 pelaajaa. Heistä yhdysvaltalaisia on 16. Eteläkorealaisia on kuusi, samoin kiinalaisia, aasialaisia on yhteensä 19. Eurooppalaisia joukkoon mahtui kahdeksan, kun mukaan lasketaan Venäjän Nataliya Guseva.