[13][26]

[13][26]
LPGA Tour

Cristie Kerr rikkoi uratienesteissä 18 miljoonan dollarin rajan

Kaksinkertainen major-voittaja saavutti Havaijilla ensimmäisen ykköstilansa 1,5 vuoteen.

Cristie Kerr saavutti Ko Olina Golf Clubilla pelatussa Lotte Championshipissä 19. voittonsa naisten Yhdysvaltain kiertueella. Eroa kakkossijan jakaneisiin maailmanlistan ykköseen Lydia Kohon, In Gee Chuniin ja Su-YeonJangiin kertyi kolme lyöntiä.

Kerr, 39, rikkoi lopputuloksellaan 268 (-20) entisen turnausennätyksen. Hän oli parhaimmillaan kisan kolmantena päivänä noustuaan näyttävällä 62 lyönnin tuloksella mukaan voittotaisteluun. Kerr teki kyseisen kierroksen sisääntulossa peräti yhdeksän birdieä.

Arizonalainen katkaisi viikonvaihteessa pitkän voitottaman jakson, joka ehti venyä jo 30 turnauksen mittaiseksi. Edellisen ykköstilansa hän saavutti kiertueen päätöskilpailussa kaudella 2015.

Kerr pelasi kuusi birdieä käsittäneellä päätöskierroksella tuloksen 66. Hän siirtyi kilpailussa ensimmäisen kerran johtoon 14. reiällä ja säilytti asemansa loppuun saakka.

Turnauksen suurin yllättäjä Jang pelasi Lotte Championshipissä sponsorin kutsulla. Hän johti kisaa toisen ja kolmannen kierroksen jälkeen, ja oli Kerriä vielä viisi lyöntiä edellä finaalikierroksen alkupuolella.

Kaksinkertainen major-voittaja Kerr kuittasi voitollaan 300 000 dollarin palkintosekin saavuttaen samalla uratienesteissään 18 miljoonan taalan rajan. Listan kärjessä on Annika Sörenstam (22,6 miljoonaa) ennen KarrieWebbiä (20 miljoonaa) ja Kerriä (18,2 miljoonaa).

Hienon uran pelannut Kerr on edustanut Yhdysvaltain joukkuetta Solheim Cupissa kahdeksan kertaa, näistä viisi on päättynyt USA:n voittoon. Ensimmäisen LPGA-voittonsa hän saavutti lähes tarkalleen 15 vuotta sitten.

Yhä ilman voittoja LPGA-kiertueella oleva Alena Sharp (-16) sijoittui viidenneksi ja maailmanlistan kakkonen, tuore major-voittaja, So Yeon Ryu (-15), kuudenneksi.

Walesin Becky Morgan (-10) oli parhaana eurooppalaisena 16:s, pohjoismaalaisista Ruotsin Madelene Sagström (-5) päätyi sijalle 47.