[11][17]

[11][17]
Amatöörigolf - Kilpagolf

Kirvelevä virhe maksoi Sotograndessa huippukisan pelanneelle Katri Bakkerille voiton

Katri Bakker joutui taipumaan European Nations Championshipin ratkaisuhetkillä. Kuva: Getty Images

Kovatasoisen amatööriturnauksen voitto luisui kalkkiviivoilla Bakkerin käsistä.

Katri Bakker (+4) sijoittui kirjavien vaiheiden jälkeen toiseksi Espanjassa käydyssä amatöörien European Nations Championshipissä.

Voitto oli jo hyvää vauhtia menossa Bakkerin suuntaan. Hän johti kilpailua kolmella lyönnillä, kunnes sortui Sotogranden kuuluisan kentän 17. reiällä tuplapariin. Bakkerin kanssa kärkiryhmässä pelannut isäntämaan Rocio Tejedo Mulet iski kyseisellä par-kolmosella birdien, ja hän siirtyi yhtäkkiä kuskin paikalle.

Tejedo Mulet antoi kuitenkin Bakkerille siimaa tekemällä kierroksen päätteeksi bogin. Voitosta käytiin kova taistelu playoffissa, jonka viidennen uusintareiän birdiellä espanjalainen ratkaisi pelin edukseen.

”Koko viikon hyvää tekemistä ja kokonaisuudessaan hyvä kisa. Viimeinen rundi oli tasaista tekemistä. 17.reiällä väärän mailavalinnan takia tuli isompi luku”, Bakker sanoi.

Henni Mustonen (+14) täydensi suomalaisten hyvää panosta kahdeksannella sijallaan. Anna Backman (+19) oli 15:s.

Espanja (+5) voitti joukkuekilpailun ylivoimaisesti. Suomi (+16) oli hienosti toinen.

Tejedo Mulet on ollut vakuuttava viime aikoina pelaamissaan turnauksissa. Voitto oli hänelle jo neljäs tänä vuonna. Koossa on myös kaksi top 3 -sijoitusta, joista edellinen tuli huhtikuun alkupuolella pelatuista Ranskan avoimista alle 21-vuotiaiden mestaruuskilpailuista.

Kesken olevassa miesten kilpailussa suomalaiset ovat jo pelanneet päätöskierroksen loppuun.  Markus Luoma (+15) on sijalla 38. Veikka Viskari ja Jaapo Jämsä (+21) jakavat 48. sijaa. Jesse Saareks (+23) löytyy sijalta T52.

Suomi (+43) on Italian (+9) johtamassa joukkuekisassa 11:ntenä.