16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Lopun eagle piti takaysillä kompuroineen Pulkkasen pinnalla

Tapio Pulkkasella oli haastava päivä Valderraman kentällä. Kuva: Getty Images

Lyöntinsä kadottanut Sami Välimäki sai pidettyä lähipelillä otteen hallussaan.

Tapio Pulkkanen ei onnistunut säilyttämään asemiaan Real Club Valderramassa jatkuneen European Tourin kilpailun kolmannella kierroksella. Pulkkanen pelasi lauantaina turnauksen toistaiseksi heikoimman tuloksensa, ja putosi top 10:stä jaetulle 21. sijalle.

Pulkkanen oli hyvin kuvassa mukana pelattuaan 11 reikää parissa. Tämän jälkeen koitti kierroksen musta hetki hänen tehtyä viiden reiän aikana kolme bogia ja tuplabogin. 17. reiällä tullut eagle tuli vaikean jakson jälkeen kuin tilauksesta, ja piti tuloksen 74 pelanneen Pulkkasen mukana taistelussa kovista sijoituksista.

”Haastava päivä tänään. Takalenkillä tuli missattua aika monta griiniä ja lähipelikädet eivät riittäneet par-pelastuksiin. Huomiselle jäi paljon kirittävää, mutta Valderramassa kaikki on mahdollista”, Pulkkanen sanoi.

Kokonaistilanteessa +2 olevalla Pulkkasella on kärkikymmenikköön matkaa kaksi lyöntiä. Andalucia Mastersin johtoon siirtynyt Laurie Canter painelee jo yhdeksän lyönnin päässä.

Toinen jatkokierroksille päässyt suomalainen, Sami Välimäki (+4), selvitti lauantain kierroksen 73 lyönnillä. Välimäen parista poikenneet reikätulokset tulivat yhtä soittoa kierroksen keskivaiheilla kahden birdien ja neljän bogin muodossa.

Sijaa 44 jakava Välimäki pettyi lyöntipeliinsä, mutta oli vahva viheriöllä ja sen ympäristössä.

”Lyöminen hukkui aika pahasti tänään, mutta lähipelillä sain pidettyä pelin kohtalaisesti kasassa”, hän sanoi.

Kisan kärjessä on nimi vaihtunut päivittäin, ja tällä kertaa paalulle harppasi 19:ntenä kahden kierroksen jälkeen ollut Canter (-7). Englantilaisilla on turnauksessa kaksoisjohto: toisena oleva Matt Fitzpatrick jahtaa edellistä kolmen lyönnin päässä.

Kolmanneksi nousi kilpailun kovimman tuloksen, 64, iskenyt USA:n David Lipsky (-3), jolla on tätä nykyä kortti myös PGA Tourille.

Suomalaisten lähtöajat neljännellä kierroksella (Suomen aikaa):

11.00 Joost Luiten NED-Sami Välimäki-Gonzalo Fernandez-Castaño ESP
11.44 John Catlin USA-Tapio Pulkkanen-Raphael Jacquelin FRA

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje