18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Loppukirin paikka

Miguel Angel Jimeneziä ei vielä ikä paina. © Getty Images

Vuonna 1992 ensimmäisen turnauksensa pääkiertueella voittaneen Miguel Angel Jimenezin uraa voi kuvailla loistavaksi. 47 vuoden ikään ehtinyt Jimenez on juhlinut vajaan 20 vuoden sisällä 18:aa voittoa Euroopan kiertueella. Näistä merkittävimpien joukkoon kohoavat Volvo Mastersin (1999), BMW International Openin (2004) ja BMW PGA Championshipin (2008) kirkkaimmat kruunut.

Jimenezin menestyksellisin vuosi voittojen määrän valossa on 2004, jolloin hän saavutti ET:llä viisi ykköstilaa. Hyvänä kakkosena tulee viime kausi kolmella voitollaan. Espanjalaisen parhaat sijoitukset major-turnauksissa osuvat ajankohtaan, jolloin hän vietti neljän vuoden pituisen kuivan kauden: Jimenez oli vuoden 2000 US Openissa toinen ja seuraavan vuoden British Openissa kolmas.

Neljä kertaa Ryder Cupissa Eurooppaa pelaajana edustanut Jimenez puolustaa tällä viikolla Pariisin lähistöllä pelattavien Ranskan avointen mestaruuskilpailujen voittoa. Jimenez ylsi vuosi sitten kisan voittoon pienen mutkan kautta, kukistettuaan uusinnassa Alejandro Canizaresin ja Francesco Molinarin.

Tuntuma hieman kateissa

Kisa oli menossa jo finaalikierroksen puitteissa ”Mekaanikon” nimiin, kunnes hänen kompassinsa sekosi Le Golf Nationalin viimeisellä reiällä.

”En vieläkään ymmärrä mitä viimeisellä reiällä tapahtui. Löin hyvän draivin, mutta toiseen lyöntiin tuli ilmeisesti paineita”, Jimenez muisteli rauta-8:lla veteen suuntautunutta epäonnistumistaan. ”Onneksi sain toisen tilaisuuden, ja tartuin siihen.” ”Ranskan avointen voitto oli minulle merkittävä myös siksi, että se tasoitti tietäni Ryder Cup -joukkueeseen. Pelini taso ei ole tällä hetkellä kaukana parhaasta, mutta toivottavasti siihen tulee käänne tällä viikolla.”

Mekaanikko

”Mekaanikko” on ET:n kaikkien aikojen voittotilastossa 11:ntenä. © GettyImages

Jimenez on yltänyt kaudella 2011 kolmesti top-5:een, parhaimpina saavutuksinaan Volvo Golf Championsin ja Ballantine’s Championshipin kakkossijat. Viimeisen kahden kuukauden aikana Jimenezin tilastoihin mahtuu mm. kolme peräkkäistä karsiutumista. Korean turnauksen jälkeen (1.5.) hänen paras sijoituksensa lyöntipelikisoissa on Münchenin kisan 39:s tila.

Maailmanlistalla 27:ntenä olevan Jimenezin pelivuodet Euroopan kiertueella ovat kääntymässä vähitellen ehtoopuolelle. Hän täyttää 50 vuotta tammikuussa 2014, joten kiharatukkaisella sikarin tupruttelijalla on vielä kaksi täyttä pelikautta aikaa jahdata tasalukua voittojen määrässä.

Jimenez on Euroopan kiertueen kaikkien aikojen voittotilastossa jaetulla 11. sijalla Mark Jamesin ja Sandy Lylen kanssa. Uraansa edelleen aktiivisesti pääkiertueilla jatkavien pelaajien voittotilastossa hän on kuudentena.

Manner-Euroopan vanhinta (1906) turnausta on pelattu kahta poikkeusta lukuun ottamatta vuodesta 1991 lähtien Le Golf Nationalilla. Kenttä valittiin aiemmin tällä kaudella vuoden 2018 Ryder Cupin kisa-areenaksi. Nähtäväksi jää, minkälaisen buumin kisaisännyys tuo nuorten lahjakkaiden ranskalaispelaajien keskuuteen.

Bubba

Bubba Watson tuo väriä Pariisin turnaukseen. &copy Getty Images

Tämänvuotisissa Ranskan avoimissa kotiyleisön suurimmat odotukset kohdistuvat Raphael Jacquelinin, Gregory Havret’n ja Thomas Levet’n suuntaan. Turnauksen edellinen ranskalaisvoittaja on Jean-Francois Remesy, joka voitti kisan kahdesti peräkkäin vuosina 2004 ja 2005.

Torstaina käynnistyvässä turnauksessa menestystä tavoittelevat myös Martin Kaymer, AlvaroQuiros, Francesco ja Edoardo Molinari, Matteo Manassero sekä vierailevana tähtenä Pariisiin saapuva USA:n Bubba Watson. Tuoreimmista ET-voittajista Ranskan avoimissa ovat mukana Alexander Noren, Robert Rock sekä Pablo Larrazabal.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje