16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Linna Golfissa pelataan kesäkuussa European Senior Tourin kilpailu

European Tour Properties Senior Classic pelataan juhannusviikolla. Kisa tulee todennäköisesti olemaan palkintoarvoltaan suurin koskaan Suomessa pelattu golfkilpailu.

Linna Golf, European Tour Properties ja European Senior Tour allekirjoittivat tiistaina sopimuksen seniorikiertueen kilpailun järjestämisestä Suomessa ensi kesänä.

Juhannusviikolla, 21.–23. kesäkuuta, käytävä kilpailu kantaa nimeä European Tour Properties Senior Classic. Kilpailun palkintopottia ei vielä julkistettu, mutta se liikkuu noin 200 000 euron tienoilla.

Kilpailun nimisponsori on European Tour Properties, kenttien yhteenliittymä, johon kuuluu kaikkiaan 23 kenttää ympäri maailmaa. Linna Golf on ketjun pitkäaikaisimpia jäseniä.

Viime vuosina ketjuun on liittynyt useita uusia kenttiä, ja ketju myös haluaa jatkossa nostaa profiiliaan. European Senior Tour on sen mukaan erinomainen mahdollisuus näkyvyyden ja kiinnostuvauuden näkökulmasta tarkasteltuna.

”Tämä on ketjumme ensimmäinen Senior Tourin kilpailu, jonka järjestämme. Halusimme tuoda sen ensimmäisenä Linna Golfiin, koska täällä on upea kenttä ja pystymme hyödyntämään myös yöttömän yön tuomia mahdollisuuksia. Tämä on itse asiassa ensimmäinen kerta, kun pelaamme illalla”, European Tour Propertiesin operatiivinen johtaja Iain McInally sanoo.

Kuvassa vasemmalla European Tour Properties -ketjun operatiivinen johtaja Iain McInally ja oikealla European Senior Tourin kaupallinen johtaja Simon Harris. Keskellä Petri Keskitalo. Kuva: Juha Hakulinen.

Kuvassa vasemmalla European Tour Properties -ketjun operatiivinen johtaja Iain McInally ja oikealla European Senior Tourin kaupallinen johtaja Simon Harris. Keskellä Petri Keskitalo. Kuva: Juha Hakulinen.

McInally kertoo Suomen valoisan kesän ja hienojen golfkenttien olevan hyviä myynti- ja markkinointivaltteja Senior Tourin kansainväliselle kohdeyleisölle.

”Tämä on loistava tapa markkinoida Linna Golfia ja Suomea. Senior Tourin tv-koosteet tavoittavat valtavat määrät ihmisiä ympäri maailmaa, joten on hienoa pystyä näyttämään heille Suomen kesää”, hän sanoo.

Tapahtumaa ei televisioida suorana, mutta jälkilähetyksinä se lähetetään yli 30 maahan. Katsojapotentiaali ja näkyvyys on Linna Golfia, Hämeenlinnan seutua ja koko Suomea ajatellen poikkeuksellisen suuri.

Tapahtuma tulee kokonaisuudessaan rakentumaan hieman kokeilevan ja erilaisen kaavan ympärille. Kilpailun avauskierros on tarkoitus pelata siten, että lähdöt ovat vasta iltapäivällä, jolloin viimeiset pelaajat lopettelevat kierroksensa iltakymmenen aikoihin.

Kilpailun pelimuoto on myös normaalista poikkeava, sillä kahdella ensimmäisellä kierroksella kilpailun 54 ammattilaispelaajaa pelaavat amatööriparinsa kanssa parikilpailua. Päätöskierros pyhitetään vain ammattilaisille.

Meidän on tarkoitus tehdä tästä nimenomaan hienoa tapahtuma, ei pelkkä golfkilpailu. Siihen tämä Senior Tourin konsepti sopii täydellisesti. Pelaajat ovat edelleen huippuhyviä, mutta he osaavat ottaa golfin jo vähän rennommin. – Linna Golfin toimitusjohtaja Petri Keskitalo

Sopimus kisan järjestämisestä on solmittu ja pääsponsorin nimi selvillä. Keskitalon mukaan neuvotteluita muiden yhteistyökumppanien kanssa on niin ikään jo käyty, mutta monta kiveä on vielä kääntämättä.

”Tämä voi olla viimeinen kerta, ja once in a lifetime -mahdollisuus, seurata näitä maailmanhuippuja lähietäisyydeltä Suomessa ja vaikkapa myös pelata legendojen kanssa, ainutlaatuinen tilaisuus saada asiakas tai yhteistyökumppani mukaan itse kisaan”, Petri Keskitalo hehkuttaa.

Senior Tourilla pelaa monia kovia pelimiehiä, ja heitä nähdään myös Linna Golfissa. European Senior Tourin kaupallinen johtaja Simon Harris lupaa, että Linna Golfiin tulee myös kansainvälisiä tähtipelaajia, joiden nimet paljastetaan myöhemmin.

Kiertueen nimekkäimpiä pelaajia ovat esimerkiksi Ian Woosnam, Contantino Rocca ja Sam Torrance, sekä tämän kauden rahalistan voittanut Paul Broadhurst. Suurin vetonaula ja jättipotti olisi kuitenkin Senior Tourille siirtynyt, mutta yhä myös European Tourilla pelaava, kulttihahmoksi kohonnut Miguel Angel Jimenez.

Tietoja osallistujista joudutaan todennäköisesti odottamaan pitkälle kevääseen, muilta osin tapahtuman tiedot tarkentuvat kuitenkin jo tammikuun alkupuolella.

Lue Sami Sarpakunnaksen blogi: Linnan Senior Tour -kisa on iso mahdollisuus

European Senior Tour yleisesti ja kaudella 2016

– Ikä 50+
– Kilpailut 54 reikää
– 13 kilpailua
– Kausi toukokuun lopusta joulukuun alkuun
– Kisojen keskimääräinen palkintopotti 300–450 000 euroa
– Senioreiden viidestä major-turnauksesta kolme kiertueen ohjelmassa: US Senior PGA Championship, Senior Open Championship, US Senior Open: Näissä palkintopotti noin 15,–3,5 milj euroa.
– Rahalistan 1. Paul Broadhurst

Tähtiä mm: Ian Woosnam, John Daly, Miguel Angel Jimenez, Constantino Rocca, Jean van de Velde, Colin Montgomerie, Bernard Langer, Sam Torrance

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje