16.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][16]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Sami Sarpakunnas

Linnan Senior Tour -kisa on näyteikkuna ja iso mahdollisuus

European Senior Tourin kisa tulee suurella todennäköisyydellä olemaan palkintoarvoltaan suurin Suomessa koskaan pelattu golfkilpailu. Jo pelkästään markkinoinnillisesti se on iso mahdollisuus Suomelle ja maamme golfmatkailulle, jonka potentiaalia ei tällä hetkellä pystytä hyödyntämään läheskään optimaalisella tavalla.

Suomalaiset golfkentät ovat osoittaneet moneen kertaan pystyvänsä järjestämään tasokkaita kilpailuita erinomaisissa olosuhteissa ja laadukkailla kentillä. Kenkä on puristanut lähinnä katsojamäärien osalta, sillä lähes poikkeuksetta niihin on Suomessa jouduttu pettymään.

Kesäkuussa Linnassa on mahdollisuus nähdä kentällä eläviä lajilegendoja ja todellista huippugolfia, sillä vaikka Senior Tour on maailmanhuipuille jäähdyttelykiertue, ovat taidot yhä tallella. Lajiväkeä tapahtuma toivottavasti kiinnostaa, mutta sitä, ja niin suurta yleisöä kuin mediaa ajatellen ratkaisevan tärkeää on se, ketä kentällä nähdään.

Kiertueella pelaa useita nimekkäitä ex-huippuja, toivottavasti heistä mahdollisimman moni onnistutaan houkuttelemaan Suomeen. Pelkän palkintopotin perässä monikaan Senior Tourin pelureista ei enää reissaa, eikä Suomen kisa siinä suhteessa pärjääkään kiertueen isoimmille tapahtumille. Ehkä kesäyön eksotiikka tekee vaikutuksen?

Luvassa on myös erilainen golftapahtuma, jossa ammattilaiset saavat rinnalleen kahden ensimmäisen kisapäivän ajaksi amatöörejä. Idea ei ole aivan ainutlaatuinen, mutta hattua on nostettava Linna Golfin ja Senior Tourin sekä European Tour Propertiesin halukkuudelle kokeilla tapaa kiertueen kilpailussa ja nimenomaan Suomessa.

European Senior Tourin kisaa ei ole pelattu Pohjoismaissa sitten vuoden 2007 Tanskan kilpailun. Tanska on iso golfmaa, jolla on nykyisellään myös oma European Tour –kilpailunsa – ja melkoinen onkin: Himmerlandin kisan kaltaisista katsojamassoista ei edes Ruotsissa, saati Suomessa ole voitu edes haaveilla.

European Tourin kilpailun järjestäminen Suomessa on monille ääneen lausuttu haave, ja jollain aikajänteellä sellainen täällä toivottavasti järjestetään. Missä kisa sitten pelattaisiin? Suomen kautta aikojen ensimmäinen ET-kisa voidaan pelata vain kerran ja vain yhdellä kentällä. Valistunut arvaus on, että kilpajuoksussa ovat vahvimmin mukana Suomen Challenge Tour -isännät Linna Golf, Kytäjä ja Vierumäki. Aura Golfin kenttä ei nykymuotoisena ehkä kestäisi ET-tähtien hyökkäystä, vaikka olisikin näyttävä kisa-areena.

Linna Golfilla on erinomaiset suhteet European Tourin organisaatioon jo European Tour Properties -jäsenyytensä kautta. Tuleva tapahtuma tulee syventämään suhdetta entisestään.

Toimitusjohtaja Petri Keskitalon mukaan Linna Golf on European Tourin taholta myös tarkastettu 2010 ja sen on sekä fasiliteettiensa että kenttänsä puolesta todettu soveltuvaksi European Tour -tasolle.

Keskitalo ei kiellä, etteikö ET-kisa haaveissa siintäisi. Sen kohdalla kyse on kuitenkin ennen kaikkea rahasta. Kokonaisuudessaan ET-kisan budjetti kohoaa kaikinensa halvimmillaankin pariin miljoonaan euroon.

Vaikka ET haaveissa siintäisikin, Keskitalon mukaan tuleva tapahtuma ei kuitenkaan suoraan linkity siihen millään tavalla. Keskitalo näkee, että ET-kisa olisi upea askel koko suomalaiselle golfille, järjestettiinpä se missä tahansa, eivätkä kentät kisaa tapahtumasta keskenään – ainakaan avoimesti.

Challenge Tourin kilpailuissa suomalaiset ovat näyttäneet osaamisensa. Senior Tourin tapahtuma on samanlainen näyteikkuna pääkiertueen suuntaan. Onnistuminen pitäisi ovet avoinna, ehkä avaisi uusiakin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)