23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Sami Sarpakunnas

Mitä Phil ja Bryson edellä, sitä Charley perässä

Charley Hoffmanin häikäilemättömät kommentit paljastavat, että pinnan alla muhii. Nimittäin ajatus uudesta, saudirahalla lannoitetusta golfkiertueesta. Sen piti olla kuollut ja kuopattu jo kertaalleen, mutta eipäs ollutkaan. Ja Charley haluaa osingoille.

Mutta aluksi Hoffmaniin ja niihin kommentteihin. Hoffman koki tulleensa kaltoin kohdelluksi saatuaan kieltämättä harmillisen, mutta sääntöjenmukaisen rangaistuksen PGA Tourin Phoenix Open -kilpailun toisella kierroksella. Hoffman löi veteen, droppasi pallonsa kahdesti ja kun se ei pysynyt rinteessä paikoillaan, asetti sen paikoilleen. Hetken pallo paikoillaan pysyikin, mutta valahti lopulta veteen – ja siitä hyvästä Hoffmannille langetettiin lyönnin rangaistus.

Ja silloin Charleylta kärähti proppu. Hoffman julisti, ettei kiertue pidä pelaajan puolia ja että golfin säännöt ovat amatöörien laatimia.

Tämä nyt vielä menettelee, vaikka onkin yliampuvaa. Mutta Charley jatkoi tykitystään: hän kertoi, ettei ihmettele yhtään, jos pelaajat haluavat jättää PGA Tourin ja hypätä toiselle kiertueelle. Auts.

Sosiaalinen media räjähti ja Hoffman sai täyslaidallisen.

Osa kehotti Charleyä olemaan lyömättä veteen. Osa muistutti siitä, että ammattilaisen kannattaa ottaa selvää säännöistä. Osan mielestä Charleyn kannattaa muistaa, että kaikilla kiertueilla pelataan todennäköisesti ihan samoilla säännöillä, ilman mulliganeja, talvisääntöjä ja ilman erikoiskohtelua. Niin Saudi-Arabiassa kuin Yhdysvalloissakin.

Epäilipä joku Phil Mickelsonin saaneen haltuunsa Charley Hoffmanin salasanan ja twiitanneen miehen puolesta.

Ja siinäpä liipataan nyt asian ydintä.

Hoffman käytti tapausta härskisti keppihevosena ja tuli puhuneeksi ohi suunsa. Hän nosti itsensä sääntöjen yläpuolelle ja unohti kunnioittaa peliä. Hän läksytti PGA Touria, mutta tosiasiallisesti hän sanoi haluavansa osalliseksi suunnitteilla olevan saudiliigan mammonasta. Hän nosti itsensä otsikoihin ja korotti markkina-arvoaan. Kaikki julkisuus on hyvää julkaisuuttta, kun markkina-arvosta puhutaan. Ja jos ihan rehellisiä ollaan, niin ei Charley ihan kiertueen kuumimpia pelaajia ole. Jotain piti keksiä, ja Charleyhan keksi.

Tilannehan oli se, että droppialue oli tyhmässä paikassa, kun palloa ei saanut jäämään paikoilleen, vaan se vieri veteen. Toisaalta, olisi tasaisempi paikka ollut löydettävissä. Toki on todella turhauttavaa pelaajalle, jos moisen takia saa toisen pentin. Täysin ymmärrettävää, että keittää.

Mutta rajansa kaikella.

On halpamaista ja häikäilemätöntä hyökätä sen takia kiertuetta vastaan syytöksillä, jotka eivät liity millään tavalla tapahtuneeseen. Reaktio oli sikälikin erikoinen, että Phoenix Openin pääsponsori on Waste Management, joka on jo vuosia ollut myös Hoffmanin päätukijoita.

Mutta löytyipä Hoffmanille ymmärrystäkin: Bryson DeChambeau ja Phil Mickelson kiirehtivät tukemaan kollegaansa. Se ei juuri yllättänyt, onhan sama kaksikko flirttaillut kaikkein avoimemmin rakenteilla olevan saudiliigan kanssa.

Samalla saadaan huomata, kuinka päälleliimattuja ovat periamerikkalainen patriotismi ja puheet urheilullisesta kunnianhimosta. Kaikki on myynnissä.

Ehkei kuitenkaan kaikilla. Osa pelaajista näkee asian toisin. Tällä viikolla ainakin Jon Rahm ja Collin Morikawa ovat julkisesti ja suorasanaisesti asettuneet tukemaan PGA Touria.

Leirejä rakennellaan ja paalutuksia pystytellään.

Itse toivoisin, että uusi liiga nyt todella näkisi päivänvalon. Ja että siellä pelaisivat viikosta toiseen sikamaisista rahoista Phil, Bryson ja Charley.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)