18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Lewis puttasi muut kumoon Vilamourassa

Colin Byrne ( oik.) on luonut pelikirjaa monille maailmantähdille. Nyt irlantilainen sai Tom Lewisin apurina makean voiton Portugalista. Kuva Skotlannin kilpailusta. © Getty Images

Colin

Tom Lewis loisti heinäkuussa British Openin ensimmäisellä kierroksella pelattuaan kärkituloksen 65, joka oli kaikkien aikojen paras amatöörin tulos Openissa.. Tuolloin amatöörinä esiintynyt englantilainen putosi huippujen puristuksessa lopulta 30:ksi. Hän siirtyi loppukesästä ammattilaiseksi ja ehti jo sijoittua Itävallan ET-kisasssa kymmenenneksi.

Portugal Masters oli Lewisin kolmas ammattilaisena pelaama ET-kilpailu. Viimeiseen päivään hän lähti neljä lyöntiä kärkeä jäljessä edellään toistakymmentä pelaajaa. Nuorukainen esitti häkellyttävän kirin, seitsemän viimeistä viisi alle ja se toi 417.000 euron arvoisen voiton. Reiät 12-18 olivat koko viikon ajan Lewisin hallussa, hän pelasi nämä 28 reikää ( 4×7) yhteensä 16 alle parin.

Voiton myötä odotukset 20-vuotiaan Lewisin yllä nousevat todella korkealle. Aiemmat kaksi kisaansa ammattilaisena hän pelasi kutsukorteilla, nyt taskussa on voittajakategoria kauden 2013 loppuun asti. Portugal Mastersin valtaaminen untuvikkona on hurjan kova näyttö. Kauden nuorin voittaja hän ei kuitenkaan ole, Matteo Manassero saavutti uransa toisen ykköstilan huhtikuussa täytettyään kisan alla 18 vuotta.

Lewisilla on myös bäginkantajana yksi Tourin nimekkäimmiistä caddeistä, irlantilainen Colin Byrne. Tämä on voittanut Retief Goosenin kanssa US Openin 2004, turnausvoittoja on päätoureilta parikymmentä ja aiempia työnantajia Goosenin lisäksi Anders Forsbrand, Robert Karlsson, Alex Noren sekä Edoardo Molinari. Byrne on kirjoittanut vuosikausia kolumneja Irish Timesiin.

Voittajan takana tasaista

Oceanico Victoria Golf Coursella on pelattu aiempinankin vuosina kovia tuloksia. Lewis sai yhteistuloksekseen 21 alle. Hänen takanaan viiden lyönnin sisällä oli peräti 21 pelaajaa, joten kenttä ei suuria eroavaisuuksia pelaajien välille tehnyt, , ne syntyivät lähipelissä. Espanjan Rafael Cabrera-Bello (-19) oli toinen.

Hurjassa

Skandinaaveilla oli hyvät mahdollisuudet kuitata kisa itsellleen. Peter Hanson oli kärkipaikalla vielä ennen viittä viimeistä, vaikka putit vierähtivät jatkuvasti vierestä. Thomas Björn suttaili lähipelissä, ratkaisuhetkillä kylmeni myös Christian L. Nilssson.

Mikko Korhonen ei mahtunut kategoriallaan mukaan. Korhoselta jää väliin myös alkavan viikon Castello Masters.

”Pääsen pelaamaan marraskuun toisella puoliskolla ( 17-20.11, 24-27.11) Etelä-Afrikassa kaksi ET:n kisaa. Niissä on tavoitteena vielä suoran paikan varmistaminen Tourille kaudeksi 2012”, Korhonen kertoi torstaina Vuosaaressa.

Käytännössä hänen tilanteensa on sellainen, että vain voitto nostaisi 115:n joukkoon, sama onnistuu toki sijoittumalla toiseksi ja kolmanneksi. Korhosen pitäisi lisätä nykyisiä tienestejään ( 95.000) vielä arviolta 40.000 eurolla jotta hän nousisi 150:n joukkoon ja pääsisi suoraan karsintafinaaliin. Tämäkin vaatisi yhtä top-6 sijoitusta.

”Jollei suoraa paikkaa tule, toimivat kilpailut kuitenkin hyvinä kenraaliharjoituksina ET:n karsintoihin”, Korhonen jatkoi.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje