[11][15]

[11][15]

Lennokkaan etuysin pelannut Mikko Korhonen kolmantena Walesissa

Mikko Korhosen putteri oli kuumana torstain kierroksen etuysillä. Kuva: Getty Images

Tapio Pulkkanen pyöräytti niin ikään hyvän, joskin kirjavan kierroksen Ryder Cupista tutulla Twenty Ten -kentällä.

Mikko Korhonen aloitti vahvasti Walesin Newportissa käynnistyneessä golfin European Tourin Cazoo Open supported by Gareth Bale -kilpailussa. Hän pelasi turnauksen ensimmäisenä päivänä tuloksen 66 (-5), ja on 18 reiän jälkeen kolmannella sijalla.

Korhonen sai lennokkaan lähdön kierrokselleen. Ensimmäinen birdie tuli Celtic Manor Resortin Twenty Ten -kentän toisella reiällä. Jatkoa seurasi etuysin puolivälissä, missä hän iski kolme peräkkäistä birdieä. Viidennen birdiensä hän teki ulosmenon päätteeksi.

Kierroksen huonoin hetki osui rei’ille 13–14, jossa Korhoselle kirjattiin bogey-tulokset. Lisää ruutia oli kuitenkin vielä tallella hänen tehtyä kierroksen loppuun mukavasti kaksi birdieä.

”Hyvä kierros tänään. Etuysi oli aika virheetöntä peliä. Putti upposi hyvin, eikä ollut ongelmia muutenkaan”, Korhonen sanoi.

”Takaysin alussa tuli vähän lunta tupaan, ja siihen pari bogia peräkkäin. Hyvin sain kasattua vielä homman ja onnistuin vääntämään loppuun pari birkkua.”

Englannin James Morrisonin kanssa samaa sijaa jakava Korhonen peräänkuulutti paremman keskittymisen ja hetkessä pysymisen tärkeyttä.

”Tänään oli sellainen tunnin pätkä siinä, ettei oikein tiennyt minne lähtee. Koetetaan pysyä hetkessä taas huomenna”, hän kertoi.

Korhonen on vuoden 2010 Ryder Cupin kisanäyttämöllä pelattavan kilpailun johtopaikkaa jakavia Ruotsin Vincent Norrmania ja Espanjan Nacho Elviraa kaksi lyöntiä perässä.

Tapio Pulkkanen jakaa tuloksellaan 69 (-2) sijaa 24. Pulkkasen avauskierros oli kirjava, sillä hänen kortistaan löytyi kaikkea mahdollista eaglen ja tuplabogin välillä. Onneksi hyvät reikätulokset olivat selvä enemmistö, mikä takasi mukavat asemat toiseen päivään lähdettäessä.

”Tosi hyvin upposi putti tänään ja se piti minut pelissä. Vähän hankalaa oli varsinkin raudoilla lyöminen ja olin paljon ongelmissa. Herkkua päivään tuli 14. reiällä, kun löin wedgen sisään 110 metristä”, Pulkkanen sanoi.

”Sain rangella juonesta kiinni ja huomisesta haetaan kovempaa tulosta.”

Tuloksen 76 (+5) pelannut Janne Kaske on ensimmäisen kierroksen jälkeen jaetulla 113. sijalla.

Aiemmin Wales Openin nimellä tunnettu Cazoo Open, jonka tukijoihin walesilainen jalkapallotähti Gareth Bale kuuluu, on palkintoarvoltaan 1,25 miljoonan euron turnaus.