18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Le National on viritetty Ranskan avoimia varten

Mikko Ilonen ei toistaiseksi ole onnistunut Ranskan avoimissa. Vierellä caddie Reginald Mokhosi © Getty Images

Mikko Ilonen suuntasi suoraan Pohjois-Irlannista pelaamastaan Irish Openista Pariisiin, jonka Le National-kentällä käydään viikonloppuna ET:n perinteikkäimpiin suurkisoihin luokiteltava French Open. Palkintorahaa on jaossa peräti 3,15 miljoonaa euroa, voittojan osuus tästä on 525.000.

Iloselle Le National on ollut vuosien varrella vaikea rasti, paras sijoitus on 53:s. Kahden viimeisen vuoden aikana hän ei ole ollut kisassa mukana. Torstaina Ilonen lähtee kierrokselleen kello 10.30 Suomen aikaa yhdesssä Jeev Milkha Singhin ja Gareth Maybinin kanssa.

Ilonen ennustaa tulostason jäävän viikonloppuna vaisuksi. ’Mielestäni patongeilla on mennyt hieman överix tuo kentän viritys. Nyt on tarvetta ammattitaistoisillle pallon etsijöillle. Karheikot on sellaiset, että palloja häviää yllättäviinkin paikkohin.’ ’Kenttä on erittäin vaativa, todellinen pallonlyöjän unelma ja viheriöt erinomaiset. Toivotaan, että tour käyttää järkeä lippujen ja tiiauspaikkojen sijoittelussa. Jos tuulee , niin yli parin tuloksia ilmestyy taululle erittän paljon. Tunnelma on hyvä, kova fieldi pelaajia mukana, kova kenttä’, Ilonen kertoi tunnelmistaan keskiviikkona illalla.

British Openiin Ilosella on vielä kaksi mahdollisuutta. Ranskan ja Skotlannin kisojen tuloslistan paras top-5 pelaaja jolla ei osallistumisoikeutta ole tulee sellaisen saamaan. Ilosen kohdalla toiveet ovat nyt perustellusti korkealla, Nordea Mastersin kolmas tila Tukholmassa ja Rory McIlroyn rinnalla kymmenenneksi nousu Royal Porthrushin kentällä ovat vahvoja näyttöjä. Näiden välissä Ilonen koki US Openissa kitkerän yhden lyönnin karsiutumisen .

Martin

Martin Kaymer voitti vuonna 2009 Ranskan avoimet, uusinnassa kukistui Lee Westwood &copy Getty Images

Ranskan avointen suurimmat suosikit ovat Lee Westwood, Justin Rose, Martin Kaymer sekä Graeme McDowell, joistä kolme ensiksi mainittua on varmoja tapauksia Ryder Cupiin, McDowellin putoaminen olisi melkoinen yllätys.

Kellot soivat Jimenezille

Ranskan avoimet kaudella2010 voittanut Miguel Angel Jimenez on siinä tilanteessa, että vain loistava menestys viimeisissä karsintakisoissa nostaisi hänet syksyn Ryder Cup-joukkueeseen. Edes voitto tulevan viikonlopun kisassa ei nostaisi häntä vielä rajan oikealle puolelle.

Miguel

Miguel Angel JImenezin voittosikaari paloi viimeksi Ryder Cupissa syyskuussa 2010 &copy Getty Images

Jimenez voitti kaudella 2010 kolme isoa kisaa ( Dubai, Pariisi, Sveitsi) ja oli samana syksynä Ryder Cupissa isossa roolissa. Vuosia 2011 sujui voitoitta, kakkostiloja kertyi kuitenkin kolme. Kuluva on ollut ollut Jimenezin standardeilla mitattuna surkea, ei yhtään sijoitusta kolmen joukkoon, rahalistalla hän on 37.

Haastavinta espanjalaisen kannalta on se, että Ryder Cup-joukkueen karsinnassa hän on erittäin kaukana rajasta molemmissa kategorioissa. Karsintaa on jäljellä seitsemän kisan verran, joista British Open, PGA Championships ja World Tourin kisa Ohiossa ovat palkintosummiltaan omassa luokassaan.

Jimenez osallistuu paitsi torstaina käynnistyviin Ranskan avoimiin, myös seuraavan viikon Skotlannin avoimiin

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)