27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Larrazabal kyykytti supertähdet Abu Dhabissa

Pablo Larrazabal saavutti World Ranking-pisteillä mitattuna uransa arvokkaimman ykköstilan Abu Dhabissa.Kuva Getty Images.

Abu Dhabi HSBC Championshipin suuret tähdet kompastelivat ja avasivat tien voittoon PabloLarrazabalille.

Ruotsin paras urheilija Henrik Stenson vietti alkuviikon Tukholman juhlahumussa, hän karsiutui jo perjantain jälkeen. Rory McIlroy sortui alokasmaiseen virheeseen lauantaina. Hän sai vapaan dropin, mutta ei vapautunut alueesta kokonaan. Jalka jäi lyödessä viivalle, McIlroy sai kahden lyönnin penaltin.

Lauantaina Australiassa yllätystappion kokenut Caroline Wozniacki oli jo sunnuntaina Abu Dhabissa kihlattunsa <a href=Rory McIlroyn huoltojoukoissa.Kuva Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/01/14011914244877.jpg">

Lauantaina Australiassa yllätystappion kokenut Caroline Wozniacki oli jo sunnuntaina Abu Dhabissa kihlattunsa Rory McIlroyn huoltojoukoissa.Kuva Getty Images

Haastattelussa kierroksen jälkeen McIlroy vakuutti pontevasti, että hän ei huomannut jalkansa olleen viivalla lyöntiasentoa hakiessaan. Selitys tuntuu varsin ontuvalta. Oliko sittenkin niin, että hänelle selvisi / muistui mieleen se, että esteestä pitää vapautua myös jalkojen osalta vasta kun siitä viimeisellä reiällä muistutettiin?

Pöytä oli sunnuntaina jo lähes katettu viimeisessä ryhmässä pelanneelle Phil Mickelsonille. Lauantaina loistanut (63) vasuri johti kisaa lyönnillä sunnuntain sisääntulossa, mutta triplabogey käänsi tilanteen päälaelleen. Lopun urheasta taistelusta huolimatta hän jäi McIlroyn tavoin kakkoseksi. McIlroylle kakkostila oli Abu Dhabissa jo kolmas.

<a href=Phil Mickelson seikkaili 13:lla puskissa triplabogeyn arvoisesti ja jäi lyönnin päähän uusinnasta.Kuva Getty Images." src="/wp-content/uploads/2014/01/14011914281590.jpg">

Phil Mickelson seikkaili 13:lla puskissa triplabogeyn arvoisesti ja jäi lyönnin päähän uusinnasta.Kuva Getty Images.

Maailmantähdet kuittasivat kisasta oletettavasti kukin Larrazabalin ykköspalkintoa (328.000 euroa) suuremmat korvaukset. Espanjalainen pelasi voittonsa eteen loistavaa golfia. Sunnuntain suorituksen arvoa nostaa sekin, että pelikavereina olivat suuret yleisönsuosikit Miquel Angel Jimenez sekä McIlroy.

Larrazabalin käsi ei tärissyt. Viikon aikana hän loisti erityisesti par-kolmosilla, joilla saldo oli upea ja kisan paras, seitsemän alle.

”Kova työ palkitaan, näin kävi kohdallani tällä viikolla. Olen panostanut kovasti golfiini viimeisen kahden vuoden aikan. Tämä oli hurja taisto, Roryn ja Philin tasoisten kavereiden voittaminen vaatii paljon. Erittäin merkityksellistä oli luotto uuteen draiveriini ( Callaway) joka on minulle räätälöity. Olen saanut suorituksiini 20 metriä lisää pituutta ja myös huomattavasti tarkkuutta”, Larrazabal kertoi ET:n haastattelussa.

Matkalla Mastersiin

Larrazabal on kahdessa aiemmassakin voitossaan osoittanut kykenevänsä pistämään huippuja järjestykseen. BMW Internationalissa 2011 hän voitti uusinnassa Sergio Garcian viidennellä reiällä.

Kaudella 2008 uran avausvoitto tuli Ranskan avoimissa, Colin Montgomerie oli tuolloin vielä kova luu, hänen lisäkseen espanjalaisen neljän lyönnin ylivoiman joutui toteamaan Lee Westwood. Tuosta kisasta Larrazabal kuittasi jättipotin 666.000 euroa.

30-vuotiaan espanjalaisen voitto Abu Dhabissa saattaa tuntua kovinkin yllättävältä, mutta näyttöjä hänellä on kahden aiemman voiton lisäksi varsin paljon.

Kaudella 2013 Larrabal kolkutteli ovelle tiheään. Vaikka loppumetreillä voittoa ei tullutkaan, kahdeksan sijoitusta kymmenen joukkoon kielivät siitä, että peli oli pitkään kohdallaan.

Abu Dhabin ykköstila nostaa hänet maailmanlistalla oletettavasti 60:n ensimmäisen joukkoon. Helmikuun lopulla pidettäviin reikäpelin MM-kisoihin pääsee listan 64 parasta. Qatarin ja Dubain viikkojen jälkeen selviää, onko Larrazabal näiden joukossa.

Mikäli on, hänellä on erinomaiset mahdollisuudet hilata itsensä myös Miamissa käytävään World Tourin kisaan. Menestys näissä’ kahdessa avaisi portit myös Mastersiiin, jossa Pablo Larrazabal ei ole vielä koskaan pelannut.

<a href=Roope Kakko ( vas.) ehti harjoitella reilun parin viikon ajan Floridan lämmössä ennen lentoa Lähi-Itään.Kuva Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/01/13102722130826.jpg">

Roope Kakko ( vas.) ehti harjoitella reilun parin viikon ajan Floridan lämmössä ennen lentoa Lähi-Itään.Kuva Getty Images

European Tourilla on kaudella 2013-2014 pelattu seitsemän kisaa. Voitto on kolmasti mennyt Etelä-Afrikkaan, kahdesti Tanskaan ja Espanjaan. Torstaina käynnistyvässä Qatarin kisassa on Mikko Ilosen lisäksi mukana myös Roope Kakko joka pääsee varmasti mukaan myös Dubain kilpailuun.

Mikko Korhosen kategoria ei riitä, hän aloittaa kautensa myöhemmin helmikuussa Etelä-Afrikassa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

    maitaas says:

    Täytyy taas ääneen todeta, että mielestäni sana kyykyttäminen ei kuulu golfsanastoon. Ei tarvitse kuin katsoa minkälaisessa yhteydessä sanaa yleensä käytetään niin pitäisi olla itsestään selvää että toisen halventaminen ei kuulu golfkentille, ei kyllä pitäisi kuulua mihinkään urheilulajiin.

    juhani14 says:

    ” Oliko sittenkin niin, että hänelle selvisi / muistui mieleen se, että esteestä pitää vapautua myös jalkojen osalta vasta kun siitä viimeisellä reiällä muistutettiin?” jalat saa kyllä olla esteessä kunhan vain dropattu pallo ei ole – kunnostettavasta alueesta dropattaessa on myös jalkojen oltava ulkopuolella