21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kruger karkumatkalla Etelä-Afrikassa

Jbe' Kruger jahtaa kotimaassaan ensimmäistä voittoa Euroopan kiertueella. © Getty Images

Hienosti Alfred Dunhill Championshipin aloittanut Mikko Korhonen ei ollut perjantaina aivan yhtä lennokkaalla pelipäällä. Mukiinmenevä kierrostulos 70 säilytti kuitenkin näköyhteyden koviin sijoituksiin. Yhteistilanteessa -6 oleva Korhonen jakaa 36 reiän jälkeen 12. sijaa yhdessä LlyodSaltmanin, Andrea Pavanin, Tjaart van der Waltin ja David Hewanin kanssa.

Korhonen teki toisella kierroksella ainoastaan yhden bogin, mutta birdierintamalla (3) oli torstaihin verrattuna hiljaisempaa. Nummelalaisen tarkkuus niin väylä- kuin griiniosumien suhteen oli perjantaina paremmalla mallilla, mutta tällä kertaa puttipeli jätti toivomisen varaa.

Malelanessa pelattavan kisan johtoon karkasi Jbe’ Kruger pelattuaan perjantaina avauskierroksen 64 lyönnin seuraksi tuloksen 67. Eteläafrikkalaisella (-13) on turnauksen puolivälissä mukavan tuntuinen neljän lyönnin johto.

Kilpailu eteni toisella kierroksella hyvää vauhtia kentän korkeimmin rankatun pelaajan GeorgeCoetzeen tahtiin, kunnes hänen neljän lyönnin johtonsa mureni kolmella viimeisellä reiällä kahden tuplabogin ja yhden bogin muodossa.

Kärjessä oleva Kruger tavoittelee viikonvaihteessa uransa ensimmäistä voittoa Euroopan kiertueella. Hänen toistaiseksi merkittävimmät mittapaalunsa ammattilaisena ovat Zambia Openin ja Zimbabwe Openin voitot.

Tukevasti johdostaan huolimatta Kruger ei ollut varauksettoman tyytyväinen päivän antiin: ”Uskokaa tai älkää, mutta puttini eivät tunnu oikein uppoavan. Olen lyönyt palloa lähelle reikää kaksi päivää. 15, 16 ja 17 – en voi käsittää, kuinka voin missata sellaiset putit kuin 15:llä ja 17:llä”, hän kritisoi.

Toista sijaa jakavat Felipe Aguilar, George Murray sekä Seve Benson. Heistä Murray nelinkertaisti kausiansionsa sijoittuessaan Skotlannin kolmen kentän turnauksessa kolmanneksi syys-lokakuun vaihteessa. Benson sen sijaan tarvitsisi Korhosen tavoin Malelanessa voiton saadakseen suoran pelioikeuden Euroopan kiertueelle myös ensi kaudeksi.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje