16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kristallipallo kertoo - espanjalaiset palaavat voittokantaan Valderramassa?

Real Club Valderrama (kuvassa 15.reikä) haastaa jokaisen pelaajan ykköstiiltä viimeiseen puttiin saakka. Kuva: Tomi Natri

Espanjan Sotograndessa legendaarisella Valderraman kentällä pelataan tällä viikolla ET:n Andalucia Masters. Toimittajamme arvioi, kuka voittaa ja miten suomalaiset pärjäävät.

European Tourilla pelattavassa Andalucia Mastersissa nähdään viime viikon tapaan neljä suomalaista. Edelleen pelataan Espanjassa, mutta siirrytään Madridista legendaarisen Valderraman maisemiin.

Real Club de Valderrama on pelaajien keskuudessa todella arvostettu kenttä ja sitä ovat monet huippupelaajat kehuneet. Kentän huomioarvoon nähden tämän vuoden ET-kisan osallistujalista on luvalla sanoen heikohko. Jon Rahmin, Matt Fitzpatrickin ja Bernd Wiesbergerin lisäksi nimimiehiä ei suuremmin ole mukana.

Mutta leikitäänpäs hieman arvauspeliä ja veikkaillaan, kuka vie nimiinsä klassikkokisan. Alkuun katsaus suomalaisten lähtökohtiin.

Kyllä näkisin, että par on arvossaan täällä aina.

Neljässä edellisessä kisassaan jatkokierroksille edennyt Mikko Korhonen on Andalucia Mastersin historiassa korkeimmalle sijoittunut suomalainen (3.). Kokeneelle 41-vuotiaalle Korhoselle Valderrama on siis tuttu paikka ja vaikka se tulee varmasti tänäkin vuonna miestä haastamaan, niin menestysmahdollisuudet löytyvät.

”Täällä Valderramassa on aina hienoa olla, ja upeaa päästä taas kisaamaan täällä. Kenttä on tutun haastavaa, joskin raffit ovat tänä vuonna onneksi aika inhimilliset. Kun tuulta on luvattu koko viikolle, niin eiköhän tämä ihan tarpeeksi haastavaa ole”, Korhonen kommentoi.

”Kyllä näkisin, että par on arvossaan täällä aina. Väylät ovat ainakin vielä aika pehmeät, joten se helpottaa hieman. Greenit ovat tutun nopeat. Kaikkiaan kenttä on jälleen todella hienossa kunnossa”, hän jatkoi.

Loistavaa kautta pelaavalle Tapio Pulkkaselle Valderrama on ollut haastava rasti. Kolmesti hän on ollut mukana, mutta on selviytynyt jatkokierroksille vain kerran. Silloinkin sijoitus oli jaettu 42:s sija. Tällä kaudella Kymen Golfia edustava Pulkkanen on ottanut uransa parhaan sijoituksen (2.) ET:llä, joten myös Valderramassa odotetaan tulosparannusta.

Neljä top 10 -sijoitusta tällä kaudella kairannut Kalle Samooja ei ole vielä jatkokierroksia päässyt Valderramassa maistamaan. Sijoitukset kahdesta pelaamastaan kisasta ovat 80:n väärällä puolella. Alle parin turkulainen ei ole legendaarisissa maisemissa päässyt, mutta olisiko tämä se viikko?

Viime vuonna itsensä Andalusiassa kymmenen parhaan joukkoon lyöneelle Sami Välimäelle tämän vuoden Valderraman kisa on näytön paikka. Välimäen viime kausi oli menestystarina ja Andalucia Mastersistakin tuliaisina oli jaettu kymmenes sija. Valderramassa mikään ei tule vahingossa, joten tämä olisi myös Välimäelle hieno paikka nostaa itsensä takaisin peleihin.

Ilman kristallipalloa voisi sanoa, että voittajaksi Jon Rahm on varma valinta, mutta fiktiivisen kristallipallon omaavana voittajaksi tänä vuonna Andalucia Mastersissa nousee Adri Arnaus. Espanjalainen oli viime viikolla Madridissa toinen hävittyään jatkorei’illä maanmiehelleen Rafa Cabrera-Bellolle. Edellisen kerran Valderramassa 2019 Andalucia Mastersissa mies oli niin ikään toinen, joten voitonnälkää luulisi kotimaan kovimpaan kisaan löytyvän.

Voitonnälkää isäntämaan pelaajilla takuulla riitää, sillä kahdella edellisellä yrittämällä voitto on Valderramssa lipsahtanut ulkomaille (John Catlin 2020, Cristiaan Bezuidenhouit 2019). Sitä ennen Sergio Garcia voitti kisan kolme kertaa peräkkäin.

Voittaja siis Adri Arnaus.

Suomalaisten lähtöajat (Suomen aikaa):

10.20: Daniel Van Tonder – Wilco Nienaber – Sami Välimäki (10.tii)
11.00: Lucas Bjerregaard – Pep Angles – Kalle Samooja
14.10: Andrea Pavan – Tapio Pulkkanen – Justin Walters (10.tii)
14.20: Grant Forrest – Mikko Korhonen – Thomas Pieters

Myös Challenge Tourilla pelataan Espanjassa ja siellä nähdään kolme suomalaista, Roope Kakko, Lauri Ruuska ja Matias Honkala. Jokaiselta löytyy tältä kaudelta yksi top -10 sijoitus CT:ltä ja sellaista varmasti lähdetään metsästämään nytkin.

Tuoreessa podcastissa Valderramassa hiljattain opintomatkalla ollut Nokia River Golfin kenttämestari Teemu Lehtimäki kertoo kentästä. Podi tuttuun tapaan niin SoundCloudissa kuin Spotifyssa.

Golfpiste Podcast · #136 – Valderrama pistää koetukselle – Etelä-Koreassa urheilu-ura voi tyssätä asevelvollisuuteen
Lue seuraavaksi: Valderraman tyyliin – reikien paikan vaihtamisestakin voi tehdä zeniläistä taidetta

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)