25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Korhoselle lisätienestejä Ranskasta

Mikko Korhosella on edessään kova savotta pelioikeuden säilyttämiseksi Euroopan kiertueella.

Kolmen Euroopan kiertueella pelaavan suomalaisen määrän vähennyttyä kesken kauden yhteen pelaajaan, on täkäläisillä kilpagolfin ystävillä entistä tarkempi huomio Mikko Korhosen tekemisissä.

Nummelalainen oli mukana tällä viikolla Ranskassa pelatussa Saint-Omer Openissa, jossa hän päätyi sijalle 24. Euroopan kiertueen ja Challenge Tourin yhteisturnauksesta 6060 euroa ansainneen Korhosen vuoden 2011 kokonaistienestit nousivat 35 260 euroon.

Lumbres’n turnaus oli Korhoselle kauden 12:s, näistä kuusi on päätynyt ansioille. Vuoden suurimman shekin Korhonen on tienannut Espanjan avoimista, jossa 46:s tila tuotti 10 200 euroa. Hänen sijoituksensa Race to Dubai -listalla on 187:s, kun 115 parasta saa automaattisesti pelioikeuden ensi kaudeksi.

Viime kaudella viimeisenä korttinsa säilyttänyt Ricardo Gonzalez tienasi 211 962 euroa. Vuotta aiemmin Paul Waringilta vaadittiin vastaavaan n. 54000 euroa enemmän.

Kun Korhoselta vaaditaan suoran pelioikeuden säilyttämiseen arviolta 200 000 euroa, on hänellä edessään vaativa tehtävä. Kesän ehdittyä pidemmälle on myös rahakkaimpiin kilpailuihin pääsy työläämpää.

Selvää on, että ilman 1-2 sijoitusta kolmen parhaan joukkoon, tai nimekkäämmässä kisassa viiden parhaan joukkoon, on Korhosella vaihtoehtona vain napata tasaiseen tahtiin riittävän hyviä sijoituksia.

Korhosen pelilliset ominaisuude ovat riittävän hyvät Euroopan kiertueelle, mutta vain kootut ansiot ovat säälimätön mittari työpaikan säilyttämiseksi. Korhosen on seuraavaksi löydettävä konstit pelillisen tason nostamiseksi seuraavalle asteelle, jotta kipeästi kaivattavat top-10-sijoitukset tulisivat lähemmäksi.

Saint-Omer Openin voitti ylivoimaisesti Matthew Zions (-8), joka ansaitsi Lumbres’sa kahden vuoden pelioikeuden lisäksi 100 000 euroa. Australialaiselle seitsemän lyöntiä hävinneet Daniel Denison, Peter Gustafsson ja Graig Lee jakoivat kakkostilan.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje