[14][27]

[14][27]

Korhoselle kauden paras sijoitus KLM Openista

Mikko Korhonen pääsi puttamaan birdietä 15 kertaa viimeisellä kierroksella. Samaten toisella kierroksellansa. © Getty Images

Mikko Korhonen (71-69-69-66) aloitti viimeisen kierroksensa Hollanissa pelatussa KLM Openissa ryhdikkäästi. Suomalainen teki rei´ille 2-5 kolme birdietä. Tahti hiljeni loppua kohden ja korttiin merkittiin vielä kaksi bogeya ja kolme birdietä. Kierroksensa neljä alle parin pelannut Korhonen nousi tuloslistalla sunnuntaina 29 sijaa ja jakoi 16. tilaa. Korhosen nousu oli päivän kolmanneksi kovin, samaten kierrostulos 66. Loistava sijoitus Hollannissa nosti Korhosen European Tourin Race to Dubai -rahalistalla 160. sijalle. Kauden päätteeksi 115 rahalistan parasta uusivat pelioikeutensa ET:lle. Korhosella matkaa tuohon maagiseen rajaan on tällä hetkellä 120 000 euroa. Sijoitus KLM Openista on Korhosen uran kolmanneksi paras European Tourilla. Vuonna 2010 suomalainen oli 11:s Saint-Omer Openissa, samaisessa kisassa vuonna 2008 hän sijoittui kymmenenneksi. Saint-Omer Open on Challenge Tourin ja ET:n yhteiskisa. Viime vuoden ET:n karsinnoissa Korhonen oli loistavasti kolmas ja sai kortin mantereen pääkiertueelle.

Simon Dyson takaisin kärkeen

Simon Dyson on löytänyt parhaan iskunsa Hollannissa kolmesti.  &copy Getty Images

Simon Dyson on löytänyt parhaan iskunsa Hollannissa kolmesti. &copy Getty Images

KLM Openin voitti repaleisen ensimmäisen kierroksen jälkeen kärkipaikkaa nimissään pitänyt Englannin Simon Dyson. Englantilainen nousi voittoon viimeisen reiän birdiellä. Yhteistuloksella 12 alle parin neljä kierrosta pelannut Dyson voitti lyönnillä ennen maanmiestään David Lynnia. 33-vuotias Dyson tuntuu viihtyvän Hollannissa, sillä hän voitti KLM Openin jo kolmatta kertaa. Voitto oli Dysonille alle puolentoista kuukauden sisällä jo toinen. ET:n rahalistan yhdeksättä paikkaa pitävä englantilainen voitti Irlannin avoimet heinäkuun lopulla. Kuudetta kertaa ET:lla urallaan voittanut Dyson nousee maailmanlistalla 50 parhaan joukkoon. Kolmannen sijan vei Rory McIlroy, joka päätti urakkansa Hollannissa tulokseen 67. Muista nimimiehistä LeeWestwood nousi tuloksella 66 viidenneksi. Varjojen mailla pitkään samoillut Paul McGinley pelasi viimeisen kierroksensa yksi yli parin. Yhteistuloksella seitsemän alle parin irlantilainen kuitenkin nappasi parhaan sijoituksensa kolmeen kauteen European Tourilla. McGinley jakoi kuudetta sijaa. Ensi viikolla McGinley johdattaa Ison-Britannian ja Irlannin joukkueen Eurooppaa vastaan Seve Trophyssa. Joka toinen vuosi pelattava joukkuekilpailu pelataan Pariisissa. Valmistautuuko jo toista kertaa joukkueen kapteenina toimiva McGinley luotsaamaan Eurooppaa Ryder Cupissa joku päivä historian horisontissa? Ainakin merkit viittaavat vahvasti siihen, sillä aiemmin Ison-Britannian joukkuetta ovat mestaroineet NickFaldo ja Colin Montgomerie. He molemmat ovat toimineet Euroopan kapteeneina Ryder Cupissa. Ilari Ceder