[14][27]

Korhosella parhaat suomalaistilastot

Mikko Korhonen on suomalaispelaajista paras kahdella tärkeällä mittarilla.

Mikko

Mikko Korhonen pelasi vakuuttavan tasaisesti Euroopan Tourin kauden toisen puoliskon. Seitsemässä viimeisessä kisassaan hän pääsi kuudesti jatkoon. Skotlannissa karsiutuessaan hän jäi vain lyönnin päähän viikonlopun kierroksista. Tasaisuus on kuitenkin ET:lla tylsää ja tehotonta, mikäli sarjaan ei osu sijoituksia kymmenen joukkoon. Korhonen oli kauden mittaan seitsemän kertaa 30:n joukossa. Paras sijoitus oli 16. ja suurin yksittäisestä kisasta tullut palkintoshekki 21.900 euron kokoinen. Kokonaisansiot (113.000) riittivät rahalistan 163. sijaan. Pelit jatkuvat jo perjantaina käynnistyvissä ET:n toisissa esikarsinnoissa.

Kirinsä aikana Korhonen nosti itsensä myös kaikkien aikojen parhaaksi suomalaiseksi kun lasketaan cutin tekemisprosenttia. Hän on pelannut 31 kisaa ja päässyt 17 kertaa jatkoon. Prosentiksi muodostuu 54. Mikko Ilonen 51 % (123/238) ja Roope Kakko 52 %( 18/34) ovat aivan tuntumassa. Prosentit ovat varsinkin Kakolla ja Korhosella erittäin lupaavia tulevaisuutta silmälläpitäen.

Muilla yhden tai useamman kauden ET:lle kortin omanneilla ( Anssi Kankkonen, Kalle Väinölä, Mika Piltz, Antti Ahokas, Toni Karjalainen, Tuomas Tuovinen) prosentti on huomattavasti alhaisempi.

Kun pelaajia sitten laitetaan järjestykseen keskimääräisen sijoituksen perusteella, on järjestys suomalaisten kesken sama. Korhonen ( 52,73) on tässä listauksessa selkeästi Kakkoa ( 62,5) ja Ilosta (68,45) edellä.

Ballesteroksella kaikkien aikojen superkausi

Seve

Kuluvan kauden parhaan keskimääräisen sijoituksen omaa Luke Donald (15,33). Hän on voittanut kolme kisaa 12:sta, ainoa karsiutuminen on British Openista. Suoritus nousee entistä suurempaan arvoon, kun muistetaan se, että Donald on pelannut ET:lla vain kaikkein kovimpia kisoja Kun etsitään kaikkien aikojen parasta pelaajaa tällä mittarilla, on Seve Ballesteros täysin omassa luokassaan. Vuonna 1986 keskimääräinen sijoitus oli alle kolmen (2,94). Seve voitti kuusi kisaa pelaamistaan 14:sta ja oli kaikissa kymmenen joukossa.

Tilastoja tehtiin tuolloin hieman nykyisestä poikkeavasti. USA:ssa pelattuja majoreita ei laskettu mukaan, World Tourin kisoja ei ollut kuin kenties Greg Normanin korvien välissä. Seve Ballesteros oli vain 38 vuoden ja reilun kuukauden ikäinen voittaessaan viimeisen kerran ET:lla Spanish Opeinin Madridissa toukokuussa 1995.