11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Korhosella loppukirin paikka

Mikko Korhonen tarvitsee sunnuntaina lähes superkierroksen, mikäli mielii vielä mukaan vajaan parin viikon päästä alkavaan British Openiin. Kuva: Getty Images

Mikko Korhosen (-2) tuloskorttiin kirjattiin yksi birdie ja 17 paria Ranskan avointen kolmantena päivänä. Ainoan birdiensä hän teki Le Golf National –kentän 14. reiälle.

”Hyvää tekemistä oli taas. Muutamia pareja piti pelastaa ja moni birkkujäi roikkumaan ihan reiän huulille”, Korhonen sanoi.

Hän on palkintoarvoltaan kolmen miljoonan euron turnauksessa sijalla 18 ennen finaalikierrosta.

Pariisissa on jaossa paikka puolentoista viikon päästä käynnistyvään Open Championshipiin niille kolmelle parhaalle Top 10:een sijoittuneelle pelaajalle, joilla osallistumisoikeutta ei vielä entuudestaan ole.

Pääsy kauden kolmanteen major-turnaukseen edellyttää Korhoselta sunnuntaina unelmakierrosta, sillä 54 reiän jälkeen paikoissa ovat kiinni kilpailua johtava Jaco Van Zyl (-10), toisena oleva Maximilian Kieffer (-8) ja neljättä sijaa jakava James Morrison (-6).

Muita voittokamppailuun mieliviä ovat mm. Bernd Wiesberger (-7), Martin Kaymer (-6) ja Victor Dubuisson (-6).

Kymmenen parhaan joukkoon Korhosella on matkaa kaksi lyöntiä.

”Kova oli tulostaso tänään, keli oli ihan täydellinen ja liput ehkä vähän helpommissa paikoissa. Mutta hyvällä fiiliksellä lähden huomiseen.”

Korhonen löi perjantain kierroksen tapaan pallonsa viheriölle 13 kertaa 18 yrittämällä.
Missattuaan viheriön hän onnistui pelastamaan parin täydellisellä (5/5) saldolla. Putteja kierroksella kertyi 30.

Korhonen lähtee kisan päätöskierrokselle yhdessä isäntämaan Gary Stalin kanssa sunnuntaina klo 13.14 Suomen aikaa.

Mikko Ilonen (+9) putosi lauantaina tuloslistalla sijalle 68. Kierros käynnistyi vaisusti, kun hän teki viiden ensimmäisen reiän aikana kolme päivän neljästä bogistaan. 15. reiän tripla söi tulosta lisää kovalla kädellä. Birdieitä syntyi kaksi, joista jälkimmäinen viimeisellä viheriöllä.

”Energiaa oli kropassa tänään niukalti. Heikkoja lyöntejä tuli ihan siitä syystä, että mies ei ollut tarpeeksi terävänä. Sunnuntaina on vielä mahdollisuus ajaa sisään hyviä osioita peliin seuraavalle viikolle”, Ilonen sanoi.

Viheriöosumia hänellä on ollut tavanomaista vähemmän (11-10-10). Tästä syystä, sekä hyvästä lähipelistä johtuen puttien määrä (26-29-28) onj äänyt alhaiseksi.

”Positiivisinta kisassa on se, että hieman pimennossa ollut puttini kulkee paremmin kuin pitkään aikaan.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)