Korhosella ja Perttilällä riittää kirittävää Thaimaassa - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Korhosella ja Perttilällä riittää kirittävää Thaimaassa

Mikko Korhonen ei ollut tyytyväinen rautapeliinsä Thailand Classicin avauskierroksella. Kuva: Getty Images

Mikko Korhosen ja Jani Perttilän avauskierros Hua Hinin turnauksessa vaati 73 lyöntiä. He ovat ensimmäistä kertaa ET:n ohjelmassa olevassa Thailand Classic -turnauksessa jaetulla 90. sijalla.

”Onhan se aina testi, kun lyö huonosti. Draivasin hyvin, mutta rautapeli ei kulje lainkaan, sama tarina kuin Qatarissa”, Korhonen sanoi.

Pelituntuman puute ilmeni kierroksen aikana muutenkin; lyöntiasentojen kanssa oli hakemista ja päätöksenteko lyöntitilanteissa oli hankalaa. Perjantaina suomalaisten on pelattava mitä ilmeisimmin kuutosella alkava tulos, jotta jatkopaikka kahden miljoonan dollarin turnauksessa irtoaisi.

Avauskierroksella Korhonen pelasi tyylilleen uskollisesti tasaisen kierroksen tehden 15 paria, yhden birdien ja kaksi bogia. Hän uskoi, että paremmalla puttipelillä tulosta syntyy toisena päivänä.

”Kenttä on ihan skoorattavissa, kunhan saadaan lyönti vähän paremmin sinne päin”, uransa ensimmäisen kilpailukierroksen Thaimaassa pelannut Korhonen mietti.

Perttilän kierros sujui huomattavasti värikkäämmin. Hän aloitti ja lopetti kierroksen birdieen, jälkimmäistä birdietä edelsi 17. reiän eagle. Päivän toinen birdie osui Black Mountain Golf Clubin kentän kahdeksannelle reiälle.

Paremman tuloksen kannalta kohtalokkaiksi osoittautuivat 7. ja 12. reiän tuplabogit. Perttilälle kirjattiin myös kaksi bogia; yksi molemmille kenttäpuoliskoille.

Michael Hoey sai unelmastartin Black Mountain Golf Clubilla pelattavassa turnauksessa. Kuva: Getty Images

Michael Hoey sai unelmastartin Black Mountain Golf Clubilla pelattavassa turnauksessa. Kuva: Getty Images

Euroopan ja Aasian kiertueiden yhteiskisaa johtaa Pohjois-Irlannin Michael Hoey (64). Chien-yao Hung, Carlos Pigem ja David Lipsky ovat lyönnin päässä.

Kahdeksan birdietä tehnyt Hoey välttyi avauskierroksella tyystin virheiltä. Siinä eväät uuteen Black Mountainin kenttäennätykseen.

”Pelasimme 10 tai 11 reikää lähes tuulettomassa säässä, sen verran aikaisesta startista oli hyötyä”, Hoey sanoi. ”Löin palloa hyvin. Se sopi minulle, sillä täällä on pitkiä väyliä. Pystyin oikaisemaan muutaman kerran avauksessa, ja sain pallon par-viitosilla kahdella lyönnillä perille.”

”Siitä on aikaa, kun pelasin viimeksi bogittoman kierroksen. Kenttäennätys, eikä yhtään viitosta kortissa – loistava alku. Svingi toimii hyvin, joten toivottavasti onnistun myös kolmella seuraavalla kierroksella. Katsotaan mitä tapahtuu.”

”Olen tyytyväinen, että sain jotain aikaan. Olen tehnyt pitkään lujasti töitä, mutta tuloksenteko on ollut vaikeaa. Perjantai 13. päivä enteilee minulle hyvää.”

Pohjoisirlantilainen on voittanut urallaan viisi turnausta Euroopan kiertueella. Hän kuului myös vuonna 2001 Iso Britannian ja Irlannin voittoisaan Walker Cup –joukkueeseen.

Kisan suurimmista ennakkosuosikeista Alex Noren ja Miguel Angel Jimenez jakavat kuudetta sijaa tuloksellaan 67. Tämä oli myös teinilupaus Renato Paratoren avauspäivän tulos. Italialainen oli loppusuoralla aivan Hoeyn tahdissa, mutta peräkkäiset bogi ja tupla pudottivat hänet ennätysvauhdista.

Thomas Björn, Anirban Lahiri ja Marc Warren ovat niin ikään hyvin kuvassa mukana tuloksellaan 69.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje