[11][17]

[11][17]

Korhosella iskun paikka viikonvaihteessa

Mikko Korhosen peliote oli karata käsistä perjantaina. Ero kärkeen säilyi kuitenkin maltillisena. Kuva: Getty Images

Mikko Korhonen (-8) lähtee Italian avointen kahdelle viimeiselle kierrokselle erinomaisista lähtökohdista. Hän on kisassa sijalla 16.

Korhonen löi perjantaina kierrostuloksen 70, joka sisälsi kolme birdieä ja yhden bogin.

Kapeilla, puiden reunustamilla väylillä Korhosella oli ongelmia avaustensa kanssa. 14 avauksesta hän löi väylälle viisi, eikä päivä sujunut muutenkaan yhtä helposti kuin torstaina

”Vähän nihkeä päivä tänään. Alussa löin hyvin, mutten saanut mitään sisään. Sitten meinasin vähän hermostua ja aloin lyömään huonosti. Oli lähellä, ettei homma lähtenyt ihan väärään suuntaan, mutta lopussa sain taas pelistä vähän kiinni. Ihan hyvä asetelma lähteä viikonlopulle”, Korhonen sanoi.

Paalupaikkaa jakavat Lucas Bjerregaar ja Jens Fahrbring (-13) ovat Korhosta viisi lyöntiä edellä. Top 7:ään hänellä on matkaa kaksi lyöntiä.

Myös Roope Kakko (-5) otti perjantaina takapakkia, vaikka paikka Italian Openin kahdelle viimeiselle kierrokselle irtosikin helposti. Avauspäivän jälkeen niukasti kärkikymmenikön ulkopuolella ollut Kakko on kisan puolivälissä sijalla 48.

”Oli kauhia päivä kenttäpelin osalta. Lyönti lähti väärille jengoille heti lähdöstä, sitten tuli sisääntulon toisella vielä kylmä suihku tuplabogin myötä. Sain puristaa todella kovasti tulokseen 72. Lähipeli oli hyvää, etenkin putti, jonka ansiosta sain pidettyä pään pinnan yläpuolella tuloksen osalta.”

”Tällaisia päiviä kuitenkin tarvitaan, se muistuttaa pelin herkkyydestä ja siitä, että koko ajan pitää olla sataprosenttisesti hereillä.”

Kakon kertomaa tukevat tilastot. Hän osui Korhosen tavoin väylään vain viidesti, karheikkoihin, bunkkereihin ja metsiin pallo päätyi yhdeksän kertaa. Viheriöosumia oli niitäkin vähän (10), birdiemäärä (5) oli tähän suhteutettuna hyvä.

Fahrbring voitti toukokuussa Tsekissä Challenge Tourin kisan, mutta on sen jälkeen karsiutunut jokaisessa neljässä pelaamassaan ET:n turnauksessa.

”Olen yllättynyt sijoituksestani, sillä en tuntenut oloani hyväksi alkuviikolla. Vilustuin Kazakstanin CT-kisassa ja olin kuumeessa. Tänään tuntui vähän paremmalta, mutta kenties keskenkuntoisena olin rauhallisempi, eikä minulla ollut niin suuria odotuksia”, hän sanoi.

”Voitto Challenge Tourilla on opettanut minulle paljon pelistä. Mitä useammin pystyt voittoihin ja altistat itsesi paineen alle, sitä parempi pelaaja sinusta tulee. Toivottavasti voittokokemuksesta on hyötyä tällä viikolla, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun olen näin korkealla Euroopan kiertueen turnauksessa.”

Pedro Oriol, Romain Wattel, Fabrizio Zanotti ja Nicolas Colsaerts jakavat kolmatta sijaa, kahden lyönnin päässä ruotsalais-tanskalaisesta kärkikaksikosta.