7.5. – 14.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]

[10][17]

Korhonen venyi Espanjan avoimissa top 20:een – Cabrera Bello korjasi potin uusinnassa

Mikko Korhonen oli tyytyväinen viikkoonsa Open de España -kilpailussa. Kuva: Getty Images

Myös Kalle Samoojan nousu jatkui Madridin kisan päätöskierroksella.

Mikko Korhonen (-12) otti sunnuntaina kauden kuudennen top 20 -sijoituksensa kahden espanjalaispelaajan uusintaan huipentuneessa Open de España -kilpailussa.

Nousujohteisesti Madridissa pelannut Korhonen alitti jokaisella kierroksella 70 lyönnin rajan päätettyään Espanjan avoimet mestaruuskilpailut tulokseen 69.

Sunnuntaina Korhonen ei saanut kierrokselleen lentävää lähtöä. Päivän toinen bogey tuli jo kolmosella, mutta hän otti tilanteen pikaisesti hallintaan tehtailtuaan viiden seuraavan reiän aikana kolme birdieä. 12. reiän bogin myötä Korhonen palasi par-tulokseen, mutta tähän mies ei lannistunut, vaan teki takaysin puolivälissä vielä kolme birdieä lisää.

”Tämä oli hyvä viikko kaiken kaikkiaan. Rautalyöminen ei ollut ihan tarpeeksi terävää kärkitaistoa ajatellen, ja myös chippaaminen oli keskinkertaista”, sijan 20 jakanut suomalainen sanoi.

”Päivä alkoi vähän heikosti ja sain taistella itseni takaisin peliin. Mutta kovan taistelun kautta sain puristettua hyvän kierroksen. Kivalta tuntuu pelata ja odotan innolla ensi viikkoa!” Valderraman turnaukseen Madridista jatkava Korhonen totesi.

Kalle Samooja (-10) pelasi Madridin kilpailun neljäntenä päivänä tuloksen 67, joka nosti hänet jaetulle 34. sijalle.

”Viimeisten joukossa jatkoon ja kohtuu hyvä viikonloppu, niin saa toki olla viikkoon tyytyväinen”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Turkulainen pelasi jatkokierrokset yhteensä seitsemän alle parin, mutta parempaankin oli eväitä.

”Vähän jäi viikonloppuna putit uppoamatta. Tänään jostain syystä luimme Niclaksen (caddie Hellberg) kanssa griinejä vielä todella huonosti.”

Open de España -kilpailun voitosta muodostui kahden espanjalaisen, Rafa Cabrera Bellon ja Adri Arnauksen (-19) välinen taistelu, joka ratkesi ensimmäisellä playoff-reiällä Cabrera Bellon birdieen.

Voitto oli Gran Canarialta Las Palmasista kotoisin olevalle 37-vuotiaalle pelaajalle neljäs European Tourilla. Ykköstilat ovat tulleet harvakseen, sillä voittojen välillä on kulunut nopemmillaankin vajaat kolme vuotta.

Tanskan Lucas Bjerregaard (-14) jakoi parhaana pohjoismaalaisena 12. sijan. Taakse jäi muun muassa kilpailun kahdella edellisellä kerralla voittanut isäntämaan Jon Rahm (-13). Kisan hyvin aloittanut maailmanlistan ykkönen pelasi viikonlopun kierroksilla odottamattoman vaisusti ja joutui tyytymään jaettuun 17. sijaan.

Koko European Tourin suomalaisnelikko on mukana torstaina kuuluisalla Valderraman kentällä käynnistyvässä Andalucia Mastersissa.