5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][7]
KilpailuaSuomalaista

5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][7]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Korhonen kuudennelta sijalta päätöspäivään Itävallassa

Mikko Korhonen on tehnyt 54 reiän aikana vain kaksi bogia. Kuva: Getty Images.

Mikko Korhonen säilytti asemansa Lyoness Openin kärkikymmenikössä lauantaina.

Pelattuaan tuloksen -2 (70) Korhonen pääsee kilpailun päätöskierrokselle hyvistä asemista jaetulta kuudennelta sijalta yhteistuloksesta -8.

Eroa kisaa johtavaan Gregory Bourdyyn on seitsemän lyöntiä, kolmanteen sijaan kuitenkin ainoastaan kaksi.

Lauantaina Korhonen teki kaksi bogia. Birdiet hän teki rei’ille 1, 4, 9 ja 16. Viimeinen birkku syntyi kahdella putilla upean, lähes 200-metrisen rautalähestymisen päädyttyä viheriön taka-laitaan par-viitosella.

”Joo se oli aika kiva veto!” mies itse makusteli lyöntiään.

”Ihan stedi kierros taas, ei sen suurempia ongelmia, mutta kolme puttia tuli pariin kertaan valitettavasti”, Korhonen kommentoi.

Päivän aikana Korhonen sai rutosti ruutuaikaa Viasatin suorassa lähetyksessä. Omien ansioiden lisäksi siihen vaikutti pelikaveri Rafael Cabrera-Bello, joka teki tuloksen -6 (66) ja nousi kilpailussa toiseksi yhteistuloksella -13.

”Lyöminen on hyvää edelleen. Hyvät asemat huomiseen”, kommentoi tällä kaudella European Tourilla parhaimmillaan sijalle 13 yltänyt Korhonen.

Kilpailu oli puolitoista tuntia keskeytettynä ukkosen uhan takia. Sama tilanne saattaa hyvinkin olla edessä myös sunnuntaina, sillä Atzenbruggin sääennuste ei huomisen osalta näytä ainakaan paremmalta.

Kakko onnistui, Ahokkaan synkkä alku koetteli pelihuumoria

Myös Roope Kakko (73-70-71) paransi sijoitustaan kolmantena päivänä. Kakko nousi sijalta 40 sijalle T33.

Kakko teki lauantaina kolme birdietä. Ne kaikki syntyivät kentän toisella puoliskolla, ulosmenossa tullut tuplabogey vei mahdollisuudet suurempaan kiriin.

”Lähestymislyönnit jäivät taas liian kauaksi reiästä. Tuplabogeyn aiheutti päivän ainoa iso missaus. Muuten en ollut pulassa. Par-viitosilla mahdollisuudet menivät avauksiin, jotka olivat vain kohtuullisia. Peliasenne on hyvää, se luo uskoa siihen, että parempaan suuntaan mennään”, Kakko tiivisti tunnelmansa.

Antti Ahokkaan kolmas päivä Lyoness Openissa ei sujunut alkuunkaan suunnitelmien mukaan. Lappeenrantalainen pelasi kierroksensa seitsemän yli ja tippui kokonaistulokseen +6.

Hän on cutin läpäisseistä pelaajista viimeinen eli 73:s.

Kierros lähti väärille raiteille alusta alkaen. Jo kentän toisella väylällä Ahokas käytti kolme puttia, ja seuraavalla väylällä 70 metrin lähestymislyönti painui etubunkkeriin lipan alle. Kentän neljännellä hän teki tuttavuutta vesiesteeseen.

”Totta kai tämä harmittaa. Alku oli todella heikko. Tein virheitä ja se painoi fiilistä alas. En saanut enää fiiliksestä kiinni ja homma oli niin pelillisesti kuin mentaalisesti heikkoa”, Ahokas kertoi tiedotteessaan.

”Tämä pitää vain unohtaa. Pohtia, miksi näin kävi, ja lähteä treenin kautta seuraavaan päivään”, hän päätti.

Viimeinen kilpailupäivä tulee olemaan Ahokkaalle erikoinen, sillä kierros pelataan kahden pelaajan ryhmissä. Jatkoonmenijöitä on 73, joten Antti lähtee rundilleen yksin.

”En ole tällaista ennen kokenut. Voi olla ihan mukavaakin vaihtelua. Paineita ei enää ole, joten tarkoitus on vetää rennosti ja tehdä hyvä tulos”, hän kommentoi.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje