[10][12]

[10][12]

Korhonen kirkkaasti jatkoon

Mikko Korhonen alkaa hiljalleen kotiutua Euroopan kiertueelle. © Getty Images

Mikko Korhosella on viikonvaihteessa loistava tilaisuus pelata elämänsä paras turnaus Euroopan kiertueella. Korhonen löi perjantaina 72 lyönnin avauskierroksen seuraksi tuloksen 71. Hän on Espanjan avoimissa 36 reiän tuloksellaan 143 (-1) sijalla 27.

Korhonen pystyi tuplaamaan (4) avauskierrokseen verrattuna birdiesaldonsa, mutta päivää rasitti El Pratin kentän kuutosella tullut tuplabogi.

Tasaisessa kisassa Korhosella on matkaa kymmenen parhaan joukkoon vain kaksi lyöntiä. Nummelalaiselle tekee kolmannella kierroksella peliseuraa kokenut Barry Lane.

Roope Kakon (79-76) pelit päättyivät Barcelonassa kahteen kierrokseen. Kakko paransi toisena kilpailupäivänä tulostaan kolmella lyönnillä, mutta jäi cut-rajasta lopulta kymmenen lyöntiä.

Turnauksen ykköseksi siirtyi Thomas Aiken tuloksellaan -7. Eteläafrikkalainen palasi juuri seitsemän viikon kilpailutauolta, josta neljä viikkoa vierähti Bahamalla.

”En odottanut suuria tältä viikolta. Ajatukseni oli valmistella täällä peliäni kauden jatkoa varten”, Aiken sanoi.

Isäntämaan Pablo Larrazabal on toisena, lyönnin päässä Aikenista. ”Oli kova päivä. Pelasin hieman paremmin, mutta en pystynyt upottamaan yhtä monta puttia kuin eilen”, Larrazabal sanoi.

Avauskierroksen jälkeen kisaa johtanut Scott Jamiesonilla oli perjantaina (72) vaikeuksia puttipelissä. Skotlantilainen pysyttelee kuitenkin hyvissä asemissa jaetulla kolmannella tilalla (-6) yhdessä Romain Wattelin, Alvaro Velascon ja Anthony Wallin kanssa.