18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Korhonen kilpailee Intiassa

Mikko Korhonen kilpailee ensimmäistä kertaa urallaan Intiassa © Getty Images

Mikko

Avantha Masters on Euroopan Tourin ja Aasian Tourin yhteiskilpailu joka pelataan toisen kerran DLF Country Clubilla New Delhissa. Palkintorahaa jaetaan 1,8 miljoonaa euroa joka on lähes saman verran kuin neljässä Lähi-Idän kilpailussa joihin Mikkko Korhonen ja Roope Kakko eivät päässeet kategorioillaan mukaan.

Karsinnoissa kolmanneksi sijoittunut Korhonen sai pelipaikan tulevan viikonlopun kisaaan, Kakko (karsinnnoissa 34:s) jäi rajan väärälle puolelle. Yksi Kakko kisapaikalla kuitenkin on, Karri Kakko toimii Korhosen mailapoikana kuten myös karsintafinaalissa sekä vuoden 2008 World Cupin finaalissa.

”Kenttä on ihan kiva, melko lyhyt. Karheikkoja ei ole käytännössä ollenkaan. Haasteita on nimenomaan griineillä, jossa ruohon kasvusuuntaa on vaikeaa lukea. Tiistaina olin vielä melkoisen pihalla linjojen lukemisessa ja nopeuksissa”, Korhonen kertoi ennen kenraaliharjoitusta.

Tammikuussa Korhonen ja Kakko pelasivat kaksi kisaa Etelä-Afrikassa, jälkimmäisestäkin on aikaa jo pian viisi viikkoa. Tuntumaa ruohoon ja kilpailemiseen on viimeisitä viikoilta niukanlaisesti.

”Olin viiden päivän leirillä Espanjassa toissaviikolla, viimeisen taas Suomessa”

Kotiyleisö

Torstaina Korhosen on hyvä olla pelissään hereillä varsin varhain, startti on Suomen aikaa kello 4.15. Kilpailun voittoa puolustaa Australian Andrew Dodt. Suurimmat suosikit tulevat Aasiasta. Isäntämaan Jeev Milkha Singh sekä Thaimaan Thongchai Jaidee tuntevat eurooppalaisia paremmin paikallisten viheriöiden kiemurat.

Euroopan nimimiehistä lähes kaikki jättävät Lähi-Idän kierroksen jälkeen Intian kisan väliin. Rutinoiduimmat mukanaolijoista ovat Sören Hansen, Raphael Jacquelin sekä Paul McGinley.

Korhonen sijoittui kauden avauskisassaan 26:ksi ja ansaitsi 8700 euroa, toisessa hän karsiutui. Kortin uusiminen ET:lla vaatii yli 200.000 euron ansioita. Korhonen ja Kakko pääsevät pelaamaan kauden mittaan pelaamaan arviolta 15-22 kisaa. Yksinkertaisella matematiikalla tienestejä pitää tulla kisaa kohden noin 10.000 euroa jotta tavoite täyttyisi.

Intiassa Korhonen pääsee yllättäjän asemasta hakemaan menestystä. New Delhin kilpailun jälkeen suomalaiset saavat odottaa vähintään kuukauden seuraavaa mahdollisuuttaan. Tour siirtyy maaaliskuun puolivälissä Eurooppaan. Sisiliassa ja Espanjassa pelataan miljoonan euron kisat perättäisinä viikonloppuina joihin Korhonen ja Kakko päässevät mukaan. Mikko Ilonen toipuu umpisuolileikkkauksestaan. Ennakkotiedon mukaan hän palaa kisakentille maalis-huhtikuun vaihteessa Marokon kilpailussa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje