11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kone jatkaa Mikko Ilosen yhteistyökumppanina

Mikko Ilonen ja Finnish Business Councilin puuhanaisiin kuuluva Jaana Räsänen-Pentti jakoivat palkinnon lyöntipelin voittajalle Fredrik Schaumanille.

Mikko Ilosen työpäivä jatkui DP World Tour Championshipin kierroksen jälkeen illalla Emirates Golf Clubilla, kun lahtelainen tuli jakamaan Finnish Business Councilin golfkisan palkinnot ja osallistui illalliselle. Ilosella on laaja ja vankka kannattajajoukko Dubaissa työskentelevien suomalaisten keskuudessa.

Yksi illanvieton yhteistyökumppaneista oli Kone, jonka kanssa Ilosella on ollut sopimus jo vuodesta 2007 lähtien. Kolmen vuoden jatkokin on juuri allekirjoitettu.

”Tällaiset tilaisuudet tuovat mukavaa vaihtelua päivän rutiineihin, kun aikataulut vain saadaan täsmäämään. Syyskuussa Dunhillissä olin kisaviikon tiistaina pelaamassa Koneen vieraiden kanssa. Kun siellä pelataan kolmella kentällä, niin ei niitä jaksa koko ajan hinkata. Oli mukava käydä pelaamassa jossain muualla.”

Ilonen osaa ottaa myös yleisönsä. Hän seurustelee luontevasti vieraiden kanssa ja kertoo avoimesti sekä pelaamisesta että arjen kuvioista. Dubain tilaisuudessa vieraat saivat kysyä mitä tahansa ja ainoastaan yhteen kysymykseen hän jätti vastaamatta: Kuka pelaaja ET:llä on sellainen, jonka kanssa Mikko ei haluaisi pelata.

<a href=Mikko Ilonen otti yleisönsä ammattimaisin ottein ja vastaili esitettyihin kysymyksiin avoimesti Emirates Golf Clubilla." src="/wp-content/uploads/2013/11/13111508255245.jpg" width="505">

Mikko Ilonen otti yleisönsä ammattimaisin ottein ja vastaili esitettyihin kysymyksiin avoimesti Emirates Golf Clubilla.

Kun Iloselta kysyttiin suomalaisen golfin tulevaisuudesta, hän vetosi moniin paikalla olleisiin kotimaisten suuryritysten edustajiin.

”Ammattilaisuransa alkupuolella olevat pelaajat tarvitsevat teidän tukeanne. Kyse ei ole pelkästään rahasta. Meidän pitää vetää yhdessä köyttä samaan suuntaan, niin myös suomalainen golf menee eteenpäin.”

Ranne vaivasi torstaina

Ilonen torstain kierroksen tulos oli 72 ja peli oli lupauksia antavaa. Ainoa pieni haitta oli kakkosväylällä vasempaan ranteeseen tullut kramppi.

”Minulla on ollut joskus ennenkin sama ongelma. Jotenkin vain sormista häviää hetkeksi tunto, se on varmaan joku verenkiertoon liittyvä ongelma. Pystyin kuitenkin pelaamaan kierroksen hyvin loppuun, vaikka sillä hetkellä tuntui, että jääkö tämä tähän”, kertoi Ilonen.

Ero kilpailun kärkeen on kuusi lyöntiä eikä Ilonen pitänyt sitä mitenkään ratkaisevana ensimmäisen päivän jälkeen.

”Yksi hyvä kuutosella alkava kierros ja olet taas kärkikahinoissa mukana. Perjantaina alkaa nousu”, Ilonen totesi, joka starttaa kierrokselleen 7.55 Suomen aikaa yhdessä Miguel Angel Jimenezin kanssa.

Dubaissa asuvat ja työskentelevät suomalaiset ovat innokkaita golfareita ja seuraavat suomalaispelaajien otteita maailmalla intensiivisesti.

Dubaissa asuvat ja työskentelevät suomalaiset ovat innokkaita golfareita ja seuraavat suomalaispelaajien otteita maailmalla intensiivisesti.

Ilosella on kilpailussa hyvä kannustus, sillä Dubaissa asuvat ja työskentelevät sadat suomalaiset ovat pääsääntöisesti myös innokkaita golfareita ja kiertävät Jumeirah Golf Estaten kenttää Mikon mukana kisapäivinä.

Loma alkaa sunnuntaina

Dubain kisan on Iloselle tämän kauden viimeinen ja ajoituskin on täydellinen, sillä perheen toisen lapsen pitäisi syntyä näinä päivinä.

”Tietysti toivon, että ehtisin täältä kotiin ennen lapsen syntymää ja nyt näyttää siltä, että siihen on myös hyvät mahdollisuudet.”

Ilonen on aina viihtynyt Dubaissa, jossa hän on kilpaillut ja harjoitellut paljon. Vuodenvaihteen jälkeen koko perhe suuntaa jälleen Emiraatteihin. Mikko hioo tauon jälkeistä ”ruostetta” pois ja piipahtaa viikoksi Etelä-Afrikkaan ja siitä alkaa jälleen kiivas työtahti. Matkaviikkoja golfammattilaiselle tulee noin 40 vuodessa, osan ajasta myös perhe seuraa mukana.

Jari Jokinen, Dubai

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje