Kolme suomalaista lähtee ET:n lippulaivakisan viikonloppuun 25 parhaan joukosta - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kolme suomalaista lähtee ET:n lippulaivakisan viikonloppuun 25 parhaan joukosta

Getty Images

Tapio Pulkkanen tykitti jälleen birkut kentän kahdelle viimeiselle reiälle. Suomalaisista vain Sami Välimäki karsiutui jatkokierroksilta.

Suomalaiset jatkavat tasaisessa rintamassa Wentworthissa pelattavassa BMW PGA Championship -kilpailussa Englannissa. Sami Välimäen tie nousi pystyyn, mutta kolmikko Kalle SamoojaMikko KorhonenTapio Pulkkanen eteni viikonlopun kierroksille lähes samoin askelmerkein.

Jo aamupäivällä oman kierroksensa päätellyt Kalle Samooja lähtee viikonloppuun tuloksesta -5. Hän käytti toiseen kierrokseensa 69 lyöntiä. Samooja jakaa sijaa 25.

Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen saivat kierroksensa valmiiksi vasta lähempänä kymmentä Suomen aikaa. Onneksi luvassa ei ole aikaista herätystä, sillä Korhonen jakaa kisassa sijaa 19 tuloksella -6 ja Pulkkanen sijaa 14 tuloksella -7.

Pulkkasen kierros ei sisältänyt yhtäkään bogia. Kuten eilenkin, päätti hän kierroksensa kahteen mehukkaaseen birdieen kentän 17. ja 18. reiällä, jotka molemmat ovat par-viitosia. Korhosen kortista bogeja löytyi kaksi, mutta ne hän kuittasi neljällä birdiellä ja yhdellä eaglella.

”Tänään oli superkierros! Pitkä peli oli melko kohdallaan ja oli paljon paikkoja tehdä birdiejä. Muutamia hyviä pelastuksia alkurundista myös. 17:llä olen päässyt kahdella griinin tuntumaan, mutta 18. olen tehnyt layupeilla birdiet”, Pulkkanen kertasi onnistumisisaan.

”Hyvä rundi tänään. Alku oli taas vähän hakemista, mutta takalenkillä kulki hyvin. Jaksoin olla kärsivällinen ja se palkittiin. Puttien vauhdit olivat paremmin hallussa tänään, eilen jäi vähän lyhyeksi koko ajan. Muutenkin ihan stediä menoa oli tiiltä greenille. Parannettavaa jäi toki”, Korhonen sanoi.

Kisan johdossa jatkaa Kiradech Aphibarnrat. Torstain kaltaiseen menoon thaimaalainen ei yltynyt, mutta kärkipaikka säilyi 68 lyönnin kierroksen päätteeksi. Johtotulos -12 on lyönnin parempi kuin toisena olevan isäntämaan Laurie Canterin.

Aphibarnrat on vaeltanut pitkään täydellisessä pimennossa. Kuluvalla kaudella hän on pelannut viisi Euroopan kiertueen kilpailua ja paras sijoitus niissä on 39:s sija Irlannista.

Pääosin Aphibarnrat on kilpaillut PGA Tourilla, mutta tulokset ovat olleet, mikäli mahdollista, vieläkin heikompia: karsiutumisia karsiutumisten perään. Parissa viime startissa jatkopaikka on sentään hellinnyt.

Aphibarnrat saa venyä parhaimpaansa pystyäkseen pitämään kiinni johtoasemastaan viikonloppuna, kun kiertueen parhaimmisto tekee kaikkensa varmistaakseen paikkansa Ryder Cupissa.

Toistaiseksi Ryder Cup -kandidaateista terävämmin ovat pelanneet Justin Rose (-9) ja Shane Lowry (-8).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)