18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kolme huonoa avausta pilasi Korhosen kierroksen

Mikko Korhosen draiveri ei ollut tänään oikein terässä. Kuva European Tourin karsinnoista. © Getty Images

New Delhissa pelattava European Tourin Avantha Masters myöhästyi ensimmäisenä päivänä useilla tunneilla rankan sumun vuoksi. Suomalaisista mukana oleva Mikko Korhonen aloitti kierroksensa tasaisesti ja teki ensimmäisellä yhdeksiköllä yhden birdien ja kahdeksan paria. Toinen puolisko kulki sumussa, sillä tasaisena pelaajana tunnettu Korhonen teki perättäisillä rei´illä kaksi bogia ja yhden tuplabogin. -Siihen osui kolme huonoa avausta, joista viimeinen (tuplabogireikä) päätyi outtiin. Ainekset hyvään kierrokseen oli, lyöminen oli nimittäin muuten hyvää. Putti ei oikein tippunut, mutta huomenna uusiksi!, Korhonen kertoi kierroksensa jälkeen. Kierrostulos 75 oikeuttaa Korhosen jaettuun 114. sijaan ensimmäisen kierroksen jäädessä yli 50 pelaajalta kesken. Viikonlopun kierroksille päästäkseen Korhosen täytyy pelata perjantaina alle parin. Tällä hetkellä cut-raja kulkee vain kahden lyönnin päässä, mutta tilanne voi vielä muuttua suuntan jos toiseenkin, kunhan ensimmäinen kierros huomenna aamulla saadaan päätökseen. Kisaa johtaa rikkonaisen ensimmäisen kierroksen jälkeen Robert-Jan Derksen tuloksella kuusi alle parin. Hollantilainen johtaa lyönnillä ennen Mark Fosteria ja Julio Zapataa, jotka saivat kierroksensa torstaina päätökseen. Ensimmäistä kierrostaan 13 reikää pelannut australialainen Darren Beck on niin ikään viisi alle parin.

European tourin aloittanut Lähi-idän kierros oli Derksenille melkoisen lohduton. Tuulimyllymaan mies onnistui vain kahdesti pelaamaan noiden neljän kisan aikana kierroksensa alle 70 lyönnin. Hän karsiutui vain kerran, mutta tilipussi jäi rahakkaista kisoista laihanpuoleiseksi. Kaksinkertaisen ET-voittajan tilille rapsahti neljästä kisasta vajaat 30 000 euroa.
Isäntämaan Intian katseet ovat tiukasti kiinni maan golfin suurlähettiläässä ja supertähdessä Jeev-Milkha Singhissa. Intialainen pelasi avauskierroksensa neljä alle parin ja jakaa viidettä sijaa. Ilari Ceder

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje