14.–21.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][7]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kim Koivu paloi loppuun, jättää myös Euroopan kiertueen karsinnat väliin

Getty Images

Viime kauden sensaation debyyttikausi ET:llä ei sujunut suunnitellusti. Kova treeni- ja pelitahti ajoi miehen lopulta burn outiin.

Kim Koivun ura Euroopan kiertueella ei jatku enää tällä kaudella. Koivu vetäytyi yllättäen Ranskan ja Portugalin kilpailuista, vaikka hänellä oli molempiin pelipaikka. Samalla se tarkoitti sitä, ettei sijalla 153 Race to Dubai -pistelistalla oleva suomalainen pysty uusimaan pelioikeuttaan pääkiertueella.

”Jo pitkän aikaa on ollut sellaisia fiiliksiä tätä lajia kohtaan, etten ole nauttinut pelaamisesta ja harjoittelemisesta. Tilanne on kehittynyt pitkän aikaa ja se alkoi enemmän kasaantua touko-kesäkuun vaihteessa, kun käteen tuli pieni loukkaantuminen, joka esti treenaamisen”, Koivu kertoo.

Loukkaantuminen esti harjoittelemisen täysipainoisesti ja se söi motivaatiota. Koivu kuitenkin korostaa, että enemmän kuin loukkaantumisesta kyse on monen tekijän summasta.

En ole koskenut mailoihin pariin viikkoon, enkä tiedä milloin seuraavan kerran kosken.

”Jälkikäteen uskaltaa sanoa, että tavoitteet tuli asetettua turhankin koviksi. Tilanne eteni siihen pisteeseen, että tuli henkinen burn out. Käsi ei enää vaivaa lainkaan ja fyysisesti olen hyvässä kunnossa”, hän kertoo.

Koivu katkaisi pitkäaikaisen valmennussuhteensa David da Silvan kanssa heinäkuun lopussa. Sen jälkeen valmennusvastuun otti Timo Rauhala. Vaihto piristi hetkellisesti ja Koivu nappasi Tsekissä elokuun puolivälissä lupaavasti 11:nnen sijaan. Sen jälkeen tilillä on kuitenkin pelkkiä karsiutumisia. 10 viimeisen kisakierroksen keskiarvo on 74,4 lyöntiä.

Koivu oli ajautunut henkisesti niin pahaan takalukkoon, että sen setviminen uuden valmentajan kanssa on prosessina vasta aloitettu.

”Olemme puhuneet viime viikkoina Timon kanssa paljon ja hyvin avoimesti. En ole koskenut mailoihin pariin viikkoon, enkä tiedä milloin seuraavan kerran kosken. Varmaan senkin aika vielä tulee, mutta mikään golfiin liittyvä ei nyt ole päällimmäisenä mielessä. Fysiikkaa olen treenannut koko ajan”, Koivu kertoo.

Euroopan kiertueen karsintojen kakkosvaihe pelataan 7.–10. marraskuuta. Koivua karsinnoissa ei tulla näkemään, joten jos ura jatkuu, se jatkuu ensi kaudella haastajakiertueella.

”Ensin pitää saada halu pelata golfia takaisin. Se katosi, kun tuli treenattua ja pelattua liikaa liian pitkään. En keskittynyt tarpeeksi kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, enkä ottanut itse tarpeeksi vastuuta kokonaisuudesta. Kuuntelin liikaa muiden mielipiteitä”, Koivu sanoo avoimesti.

Hän ei ole heittämässä kirvestä kaivoon, mutta toistaiseksi on liian aikaista puhua paluun aikataulusta.

”Uskon, että pääsen vielä siihen, mitä olen tavoitellut, mutta sen aika ei ole nyt. Nyt otan ohjat omiin käsiini, ja teen ne valinnat, jotka ovat itselleni oikeita”, hän sanoo.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje