[14][27]

[14][27]
Kilpagolf

Linda Henrikssonille vihdoin onnistuminen

Hyvin sujunut Englannin LETAS-kilpailu toi Henrikssonille valoa tunnelin päähän vaisusti sujuneella kaudella. Myös Janne Kaske onnistui Aasian kakkoskiertueella.

Linda Henriksson (-5) sijoittui ilahduttavasti viidenneksi lauantaina päättyneessä WPGA International Challenge -kilpailussa.

Henrikssonin päätöspäivän esitys oli tyylikäs, sillä hän jakoi 68 lyönnin kierroksellaan lauantain kovinta tulosta. Kierroksellaan Henriksson lähes tuplasi kahden ensimmäisen kierroksen (71–72) birdiemäärän

Kausi 2018 on ollut Henrikssonille vaikea. Paras sijoitus ennen Stoke By Naylandissa käytyä kilpailua oli Belfius Ladies Openin 42. tila, ja kaikkiaan yhdeksästä turnauksesta viisi on päättynyt karsiutumiseen.

Henrikssonin viime kauden kohokohta oli toukokuussa pelatun VP Bank Ladies Openin voitto, joka oli myös hänen ensimmäinen ykköstilansa ammattilaiskilpailuissa.

Tiia Koivisto (par) päätyi sijalle 12 ja Sanna Nuutinen (+1) oli 16:s. Tyttöjen maajoukkueessa pelaava Kerttu Hiltunen (+12) sijoittui 49:nneksi. Jenna Mäihäniemi ja Leena Makkonen karsiutuivat.

Belgian Manon De Roey (-11) päihitti kilpailun uusinnassa Walesin Lydia Hallin. Englannin Felicity Johnson (-8) oli kolmas ja Ruotsin Emma Nilsson (-6) neljäs.

Nilsson johtaa LETAS-kiertueen rankingia, Nuutinen nousi viidenneksi.

Janne Kaske kolmas Malesiassa

Janne Kaske intoutui Malesiassa pirteään esitykseen. Kuva: Getty Images

Aasiassa pidempään peliuraansa luonut Janne Kaske (-13) kunnostautui sijoittumalla Malesiassa käydyssä ADT-kiertueen turnauksessa kolmanneksi.

Kaksi ensimmäistä päivää tuloksin 69–70 pelannut Kaske paransi mukavasti tahtia jatkokierroksilla lyöden tulostaululle kahdesti lukemat 68.

Eroa voiton vieneeseen Japanin Yutaka Arakiin kertyi neljä ja kakkoseksi sijoittuneeseen Malesian Shahriffuddin Ariffiniin kaksi lyöntiä.

Kaske on Asian Development Tourin rankingissa 15:ntenä, kun seitsemän parasta saa kauden päätteeksi kortin Asian Tourille. ADT:lla on kauden 2018 osalta jäljellä vielä viisi turnausta.