[14][27]

[14][27]
Kilpagolf

Emily Penttilä kahdeksanneksi USA:n kakkoskiertueella

Vuoden 2014 EM-hopeamitalisti jäi voiton vieneestä toisesta pohjoismaalaisesta viisi lyöntiä.

Onnistuneet college-golfvuodet Tulanen yliopistossa New Orleansissa viettänyt Emily Penttilä saavutti sunnuntaina ensimmäisen top 10 -sijoituksensa naisten Yhdysvaltain kakkoskiertueella.

Hän sijoittui Albanyssä pelatussa Fuccillo Kia Classic of NY -turnauksessa jaetulle kahdeksannelle tilalle kierrostuloksin 70–71–69. Eroa voiton vieneeseen Tanskan Nanna Koertstz Madseniin kertyi viisi lyöntiä.

Yhdysvaltalaiset Kim Welch ja Daniela Iacobelli jäivät voittajasta lyönnin päähän.

Penttilän, 24, kiriä kymmenen joukkoon siivitti finaalikierroksen kolmen birdieä, jotka tulivat reikien 9–15 jaksossa. Päivän ainoan boginsa hän teki Capital Hillsin kentän kolmannella reiällä.

Kilpailu oli tulokaskauttaan Symetra Tourilla pelaavalle Penttilälle kahdeksas tänä vuonna. Paras saavutus ennen Albanyn turnausta oli POD Med Golf Classic -turnauksen 18. sija.

Viime keväänä Tulanesta valmistunut Penttilä kuului vuoden 2014 hopeaa saavuttaneeseen naisten EM-joukkueeseen. Finaalipaikka oli Suomelle ensimmäinen amatöörien arvoturnauksissa.

Hän ylsi samana vuonna karsintojen kautta myös U.S. Womens Openiin, jossa suomalaisista oli aikaisemmin pelannut vain Minea Blomqvist-Kakko.