[11][17]

[11][17]

Karsintaraja karkasi Kaskelta kauas European Tourilla

Janne Kaske ei ole kyennyt pelaamaan European Tourin kilpailuissa taitojaan vastaavalla tavalla. Kuva: Getty Images

Janne Kaske on edennyt kauden kymmenessä ET-kilpailussaan vain kerran jatkokierroksille.

Janne Kasken alavireiset otteet European Tourilla eivät ota helpottaakseen. Hän osallistui tällä viikolla kauden kymmenenteen ET-kilpailuunsa Belfastin luoteispuolella Antrimissa meneillään olevassa ISPS HANDA World Invitationalissa, ja koki yhdeksännen karsiutumisen.

Kaskella oli kahden kentän kilpailussa perjantaina vuorossa helpompana pidetty Massereene Golf Club, jolla hän käytti kierrokseensa 75 lyöntiä. 36 reiän tulokseksi jäi +7, missä oli jatkopaikkaa ajatellen seitsemän lyöntiä liikaa.

Porvoolaislähtöinen pelaaja on viihtynyt vuosikaudet Thaimaassa ja aasialaisilla kiertueilla. Kun Asian Tour on ollut koronapandemian vuoksi pysähdyksissä kohta 1,5 vuotta, on Kaskelle avautunut loistava tilaisuus pitää pelituntumaa yllä Euroopassa.

Hän selviytyi ET:n edellisessä, syksyllä 2019 pidetyssä karsintafinaalissa jatkoon ja sai Challenge Tourille hyvän kategorian. Kun korona on vaikuttanut olennaisesti pelaajien matkustussuunnitelmiin, on Kaskelle tarjoutunut kesästä 2020 lähtien mukavasti pelipaikkoja pääkiertueelle.

Maailmanlistalla sijalle 1502 rankattu Kaske on tilastoinut korona-aikana 17 turnausta European Tourilla. Näistä vain toukokuussa pelattu Canary Islands Championship (T56) on tuottanut pääsyn kahdelle viimeiselle kierrokselle.

Pohjois-Irlannin turnauksen johtoon siirtyi Galgorm Castle Golf Clubin kentällä hurjastellut Uuden-Seelannin Daniel Hillier (-11). Toisena olevan Englannin Jordan Smithin (-10) torstaina pelaamaa kilpailun kovinta tulosta, 62, sivunnut Hillier iski kierroksellaan yhdeksän birdieä ja yhden bogin. Smith, tosin, pelasi oman kahdeksan alle -tuloksensa Massereenella.

Kilpailuun kutsun saanut Hillier, 23, on pitkin vuotta pelannut Euroopassa ja lähinnä Challenge Tourilla, josta hän on haalinut kaksi top 10 -sijoitusta. Hän voitti heinäkuussa The Openin karsintakilpailun Notts Golf Clubilla, ja sai paikan pääkilpailuun. Siellä Hillier jäi kaksi lyöntiä jatkosta.

Englantilaiset Garrick Porteous, David Horsey ja Eddie Pepperell (33 reikää) jakavat kolmatta sijaa tilanteessa kahdeksan alle. Heistä Porteous voitti Toni Hakulan kesäkuussa 2013 pelatun Amateur Openin finaalissa.

Lupaava ruotsalainen, Vincent Norrman (-6) mahtuu jaetulla 10. sijallaan ainoana pohjoismaalaisena top 10:een.