Kärkipaikka ja hole in one! Ruuskalla raju avauskierros ET-debyytissä − katso video - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kärkipaikka ja hole in one! Ruuskalla raju avauskierros ET-debyytissä − katso video

Lauri Ruuska tuulettaa päivän viidettä birdieään 18. reiällä. Kuva: Getty Images

Lauri Ruuskalla oli timanttinen päivä Made in HimmerLand -turnauksessa.

European Tourilla tällä viikolla debytoiva Lauri Ruuska esitti fantastisia otteita Tanskan Farsøssa käynnistyneen Made in HimmerLand -kilpailun ensimmäisellä kierroksella. Hän pelasi torstaina loistavan tuloksen 66 (-5), millä heltiää koko kilpailun jaettu kärkipaikka.

Päivän kohokohta koettiin Himmerlandin kentän 16. reiällä, missä Ruuska iski hole in onen, ja siirtyi tämän upean onnistumisen myötä turnauksen johtoon.

Kierros alkoi turnauksen ensimmäisen lyönnin kello 7.30 paikallista aikaa iskeneeltä Ruuskalta bogilla, mutta hän tehtaili ulosmenon puolella vielä kolme birdieä. Etuysin päätteeksi tulleen bogin jälkeen oli päivän neljännen birdien vuoro takaysin alkupuolella, kunnes hän sivalsi komean ässän kolmanneksi viimeisellä reiällä.

Ruuska, 27, ei ollut sanonut vielä tässäkään vaiheessa kaikkea sanottavaansa, sillä hän tempaisi mahtavan päivän päätteeksi viidennen birdiensä 18. reiällä.

”Oli kyllä toiveiden täyttymys tämä päivä. Mietin aamulla, että tuntuu aika siistiltä, kun pienenä poikana haaveilin joskus pääseväni pelaamaan ET-kisaa. Onneksi onnistuin tällä tavalla ensimmäisessä kilpailussa, ja pystyin vielä tekemään ensimmäisen holarin kymmeneen vuoteen tuollaiseen paikkaan ja tuollaisella väylällä”, Ruuska sanoi.

”Tehtiin valmentajan (David Da Silva) ja caddien (Daniel Da Silva) kanssa hyvin hommia ennen kisaa. Niillä eväillä mentiin ja löin hyvin palloa. Myös putti kulki, ja niissä paikoissa missä vähän lipsuin, pystyin tekemään hyviä up and downeja (yksi chippi ja yksi putti). Pitää vain jatkaa hommia ja pelata huomenna samanlainen kierros.”

Tarinagolfin pelaaja jakaa kärkipaikkansa edellisen, pelkästään European Tourin ohjelmaan kuuluneen kisan, British Mastersin, voittajan Richard Blandin kanssa. Englantilainen on pelannut kierrostaan 17 reikää.

Ruuska saattoi tulla tehneeksi Tanskassa myös suomalaista huippugolfin historiaa, sillä tiettävästi kukaan toinen kotimainen pelaaja ei ole johtanut maaliin tullessaan kiertueen kilpailua iltapäivän puolella ET-debyyttinsä avauskierroksella.

Janne Kaske teki tuloksen +13. Mikko Korhonen puolestaan käynnisti kisansa tuloksella 75 (+4).

”Muistin pikkuhiljaa rundin aikana miksi en pelaa täällä yleensä… No ei kai siinä, väsynyttä peliä oli. Väsynyt mies ja vähän vaivaakin päällä. Otetaan tämä viikko treenin kannalta ja koitetaan olla hereillä ensi viikolla”, Korhonen kommentoi kierroksensa jälkeen.

Kisavelvollisuuksien jälkeen suomalainen ei kuitenkaan päässyt hotellille, sillä edessä oli ammattiurheilijoille tuttu velvollisuus.

”Pääsin tietty vielä doping -testiin tässä, että pitkää päivää painetaan.”

Tapio Pulkkanen teki tuloksen +1.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje