18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kakon wedget lämpiminä Johannesburgissa

Roope Kakko löi rapeita lähestymisiä Johannesburgissa ja on hyvissä asemissa ennen toista päivää. Taustalla Mikko Ilonen.Kuva Vanajanlinnasta.

Roope

Odotusten mukaisesti Joburg Openissa oli torstaina kova tulostaso.Yhdeksän alle pelasi 196-senttinen isäntämaan Martin Maritz, joka väläytteli taitojaan ET:lla jo 2000-luvun alkupuolella. Hän ei ole koskaan voittanut päätourilla, avauspäivän jälkeenkin tulolslistalla on paljon häntä suurempia suosikkeja lopulliseksi voittajaksi.

Voittoa puolustava Charl Schwartzel pelasi Maritzin tavoin East-kenttää, hänen tuloksekseen tuli 68 (-3). Roope Kakko ylsi samaan. Tuloksen arvoa nostaa se,että Eastila yli sadasta pelaajasta vain yhdeksän pelasi paremmin kuin Schwartzel ja Kakko.

”Kierros lähti hienosti liikkeelle, tein ulosmenossa neljä birkkua. Takaysin alku oli vaikeaa, sitten taas lähti rullaamaan. Wedget olivat pirun hyviä, putti toimi. Kenttäpeli oli sellaista perushyvää”, Kakko iloitsi päivän jälkeen.

”Sain viimeviikon MC:N jälkeen pari hyvää reenipäivää, sieltä löytyi ideaa lyömiseen. Nämä molemmat kentät ovat oikein hyviä, huominen West on vaan jonkinverran lyhyempi. Nöyränä poikana lähden huomenna liikkeelle”, hän jatkoi.

Antti

Antti Ahokas kunnostautui ulosmenon par-kolmosilla joilla syntyi kaksi birdietä. Tilastoharvinaisuus on sekin, että sisääntulossakin hän teki par-kolmosilla birdien ja bogeyn. Yhteistulos 69(-2) oikeuttaa Ahokkaan sijalukuun 56:s.

Mikko Korhonen (+2) teki kierroksensa kolme birdietä seitsemän viimeisen reiän aikana. Bogeja kortissa on peräti viisi. Tasaisessa kisassa tämä tulos jättää sijalle 158:s. Perjantaina pitäisi löytyä aivan uusi vaihde, jotta lähes sadan miehen ohittaminen ja sitämyötä jatkoonpääsy toteutuisivat.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)