21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kakolla onnistunut päätöskierros Hongkongissa

Roope Kakko jäi Hongkongin turnauksen jälkeen hyvillä mielin pienelle tauolle. Kuva: Getty Images

Roope Kakko (-2) nousi sunnuntain kierroksensa avulla 20 sijaa ylöspäin, ja oli European Tourin kuuluvassa Hong Kong Openissa 42:s.

Viimeiset yhdeksän reikää Kakko pelasi räväkästi neljä alle parin, tehden seitsemän reiän jaksoon viisi birdietä. Hän osui sisääntulossa oikealla lyöntimäärällä kaikkiin viheriöihin, mutta otti harmittavasti viimeisellä griinillä kolme puttia.

Kilpailun voitti 15 lyöntiä suomalaista paremmalla tuloksella Justin Rose. Vire peliin löytyi neljän päivän aikana vain ajoittain.

”Olen ylpeä ja iloinen siitä, että venyin tukalassa tilanteessa ja selvisin toisen kierroksen hyvällä lopetuksella viikonlopun kierroksille. Hieno jakso osui lisäksi sunnuntain toiselle puoliskolle. Sain kadoksissa ollutta lyöntiä kasaan”, tuloksen 68 pelannut Kakko sanoi.

”Olisi kiva jatkaakin tästä, mutta nyt on tauon ja hieman myöhemmin treenin aika. Haluan olla mahdollisimman terävä heti siinä vaiheessa, kun vuoden 2016 kisat kohdallani käynnistyvät.”

Kakko kuittaa Hongkongista palkintorahaa reilut 9000 euroa. Kauden kokonaisansiot yhdeksässä kilpailussa ovat noin 196 000 euroa.

Kakko pääsi ET:llä kuudesti jatkoon, Madeiran kilpailun voiton lisäksi hän oli Tsekissä viides ja Italiassa 11:s. Kierroksia kertyi 31, keskiarvo tuloksille painui ensimmäisenä suomalaispelaajana kautta aikojen alle 70 lyönnin (69,935).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje