21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista

21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kakolla napakka aloitus Gironassa

Roope Kakko pääsee hyvistä asemista Espanjan avointen toiselle kierrokselle. Kuva: © Getty Images

Roope Kakko pelasi tuloksen 71, PGA de Catalunyan Stadium Coursella käynnistyneessä Espanjan avoimessa mestaruusturnauksessa. Hän on yksi alle -tuloksellaan vain kolmen lyönnin päässä kärjestä.

”Sain oikein hyvän kiekan aikaiseksi”, Kakko iloitsi.

”Tämä kenttä vaatii toimivia lyöntejä, etenkin tiiauspaikoilta pitää olla tarkkana. Viheriöt ovat haastavia, etenkin nyt kun ne ovat nopeudeltaan vilkkaat. Tulostaso jää keskinkertaiseksi, sillä hyvä score edellyttää kovia suorituksia. Virheiden välttäminen on oleellista.”

Kakko teki avauskierroksellaan neljä birdietä ja kolme bogia. Tulos 71 oikeuttaa mukavasti 18. sijaan.

PGA de Catalunyassa kolme kertaa ET:n pelioikeuden karsinnoista saavuttanut Mikko Korhonen oli kuin myrskyn merkki avauspäivän jälkeen. Tulos 74 syntyi varsin vaihtelevien vaiheiden jälkeen.

”Meinasi tulla ihan hyvä päivä, bogi ja tuplabogi loppuun ottavat kupoliin kovasti. Raudoilla löin taas umpisurkeasti, muu suorittaminen oli hyvää”, sijalla 69 oleva Korhonen sanoi.

”Iltapäiväksi suuntaan rangelle”, hän jatkoi.

Stadium Course ei tunnetusti anna kovia tuloksia helposti. Englannin Eddie Pepperell (68) johtaa turnausta 18 reiän jälkeen.

Pepperell sijoittui ET:n rahalistalla tulokaskaudellaan 76:nneksi, mutta tänä vuonna on ollut nihkeämpää. Hän on selvittänyt kymmenessä pelaamassaan turnauksessa cutin vain kolme kertaa. Kauden paras sijoitus on Abu Dhabin kisan 45. tila.

Toiseen sijaan oikeuttavan tuloksen 69 löi jopa kahdeksan pelaajaa. Heidän joukossaan ovat mm. Sergio Garcia,Peter Uihlein, Rafael Cabrera-Bello sekä Miguel Angel Jimenez.

Mikko Ilosella oli avauspäivänä peliajatus kateissa. Tulos 79 sisälsi kaksi birdietä, viisi bogia ja kaksi tuplaa. Lahtelaisella on edessään iso työ, mikäli hän aikoo selviytyä mukaan viikonlopun kierroksille.

Ilosen kierros käynnistyi vaatimattomasti, hän oli viiden reiän jälkeen jo tilanteessa +5.

’Tein näiden reikien aikana kolme virhettä. Siinä oli tatsi tuulen kanssa kateissa. Puhurin suuntaa oli vaikeaa tulkita. Kun tuuli yltyi, pelaamisestakin tuli selkeämpää. Viheriöillä olin aivan purjeissa (hukassa) koko kierroksen ajan”, Ilonen analysoi suoritustaan.

”Positiivsta löytyi avauksista. sain aikaiseksi hyviä raimoja (draiveja). Se on minulle hyvä merkki.”

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje