25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kakko loistavissa asemissa Dubaissa

Roope Kakon peli on sujunut mainiosti Dubain turnauksessa. Kuva: All Over Press

Roope Kakko pelasi perjantaina toistamiseen tuloksen69 Euroopan kiertueeseen kuuluvassa Omega Dubai Desert Classic -turnauksessa.Kakko jakaa kilpailun puolivälissä 13. sijaa yhdessä kuuden muun pelaajankanssa.

Kakko oli pitkään kiinni paikasta kuuden joukossa, muttaviimeisellä reiällä tullut bogi pudotti hänet kärkikymmeniköstä. Espoolainen taituroipäivän mittaan viisi birdietä, joista neljä osui kierroksen ensimmäiselle(10-18) puoliskolle. Molemmat boginsa Kakko teki sisääntulossaan (1-9).

”Puttaaminen on ollut loistavaa ja se mahdollistaahyvän skooraamisen tällä kentällä. Uloslyöntini olivat vaatimattomia”, Kakko sanoi.”Uusi draiveri saa lepovuoron lauantaina. Otan käyttöön kolme vuotta palvelleenvanhan, jossa etuna on se, että tiedän epäonnistumisten päätyvän oikealle.Uudella ne lentelevät molemmille puolille.”

”Rautalyönneissä alkoi olla positiivisia merkkejä, se antaa luottamusta. Viikonlopuksion luvattu kovaa tuulta, se tekee hommasta varmasti erittäin mielenkiintoista.Hymyssä suin lähden tavoittemaan menestystä.”

Kakko on pelannut ET:lla vuosien 2004-2013 aikanayli 50 kertaa. Hänen parhaat saavutuksensa ovat seitsemäs (Italian Open) jakahdeksas (Irish Open)sija vuodelta 2009. Italiassa Kakko olikärkiryhmässä kolmen kierroksen jälkeen. Irlannin kilpailusta hän ansaitsiuransa suurimman shekin, 105 000 euroa.

Mikko Ilonen sai tehdä Dubaissa täyden päivätyön päästäkseenjatkoon. Ilosen alkukierros oli vaikea: hän teki kaudenensimmäisen tuplaboginsa yhdeksännellä väylällä, jonka jälkeen hän oli kierrostaankolme yli, ja kaksi lyöntiä cut-rajan väärällä puolella.

Ilonen onnistui tekemään sisääntulon ensimmäisellä birdien. 13:lla hän olitehdä
toisen, mutta otti par-viitosella kolme puttia. Jännitystä riitti viimeiselleviheriölle asti. Useista hyvistä paikoista huolimatta Ilonen onnistui tekemään jatkopaikan kannaltaratkaisevan birdien vasta 17:llä.

Ilonen: Viikonloppuna ehtii tehdä vielä isoakin nousua

<a href=Mikko Ilonen astelee lauantaina ykköstiille yhdessä Tiger Woodsin kanssa. Kuva: All Over Press">

Mikko Ilonen astelee lauantaina ykköstiille yhdessä Tiger Woodsin kanssa. Kuva: All Over Press

Myös viimeisellä Ilosen korttiin merkittiin birdie, joka oli päivän neljäs.Samassa tuloksessa hänen kanssaan ovat mm. konkari Fred Couples sekämaailmanlistan ykkönen Tiger Woods. Ilonen ja Woods pelaavat kolmannella kierroksella yhdessä. Heidän starttiaikansa on klo 6.50 Suomen aikaa.

Miehet ovat kiertäneet yhdessä aiemminkin. Vuoden2001 Mastersissa British Amateurin voittajana Ilonen sai parikseen Woodsin, jokavoitti lopulta kauden ensimmäisen majorin, Ilonen karsiutui. Nytennakkoasetelma on huomattavasti tasaisempi.

”Alkupuolella pelasin todella luokattomasti, olin vaan jotenkin unessa. Sisääntulooli kunnon peliä, paikkoja birdien tekemiseen tuli, ja onneksi kahdellaviimeisellä kolahti sisäänkin. Lyöminen tuntuu hyvältä, viikonloppuna tästäehtii vielä tehdä isoakin nousua. Nyt on aika levähtää ja ladata akkuja”,Ilonen kertoi kierroksensa jälkeen.

Roope Kakon pelikaverina lauantaina on Ruotsin Magnus A. Carlsson. ”Mini-maaottelu” käynnistyy klo 9.33 Suomen aikaa.

Kisan paalupaikalla jatkaa avauskierroksen tapaan RoryMcIlroy (-11), vaikka pohjoisirlantilainen pelasi perjantaina seitsemänlyöntiä heikomman tuloksen.

”Olen hallinnut aika hyvin niitä turnauksia, jotkaolen voittanut”, McIlroy vastasi lehdistölle kysymykseen, uskooko hänviikonvaihteessa uransa kuudenteen voittoon ET:llä. ”Odotan itseltäni kahtahyvää kierrosta; toivottavasti pääsen sen jälkeen nostelemaan voittopokaalia.”

Kakon kanssa kaksi ensimmäistä kierrosta pelannut BrooksKoepka sivusi Danny Willettin ohella päivän kovinta (65)kierrostulosta. Jenkki on toisena, eroa McIlroyhyn on yksi lyönti. Willettjakaa Julien Quesnen ja DamienMcGranen kanssa kolmattasijaa kokonaistilanteessa -8.

”En ole aiemmin pelannut Roryn kanssa, joten siitä on tulossa hauskaa”, kolme kisaa Challenge Tourilla viime kaudella voittanut Koepka sanoi. ”Olen seuraillut häntä (McIlroyta) vain sivusta, mutta toivottavasti pystyn huomenna pelaamaan yhtä hyvin kuin tänään.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje