11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kakko diskattiin Itävallassa

Roope Kakon pelit päättyivät Atzenbruggissa harmillisella tavalla. Kuva: © Getty Images

Roope Kakon pelit Euroopan kiertuen kilpailussa päättyvät katkerasti kilpailusta sulkemiseen sääntövirheen vuoksi.

Kakko oli valmistautumassa avauslyöntiinsä 17:llä, ja parhaan mahdollisen linjan saamiseksi oikealle kääntyvällä väylällä, hän tiiasi pallonsa niin lähelle lyöntipaikan vasenta reunaa kuin mahdollista.

”Tunsin harjoituslyöntiä tehdessäni, että maila saattaa osua selkäni takana olevaan mainoskylttiin. Kysyin alueella olevalta toimitsijalta, voisiko kylttiä siirtää. Kysyin myös pelikaveriltani, onko ok että siirretään”, Kakko kertoi tapahtumien kulusta.

Toimitsija siirsi kylttiä ja peli jatkui, Kakko teki birdien.

”Kierroksen jälkeen oltuani syömässä tuomari tuli kuultuaan tästä tapauksesta kysymään että siirrettiinkö (kylttiä). Kerroin, että näin tapahtui. Sääntöjen mukaan mainoskylttiä ei kuitenkaan saa siirtää. Minulle annettiin siis jälkikäteen kaksi rangaistuslyöntiä. Kun olin jo palauttanut tuloskorttini, jossa oli täten liian alhainen tulos, minut diskattiin”, Kakko manaili.

”Oma virhe kun en tuota sääntöä tiennyt. Mutta todella hölmöä järjestäjien taholta on se, että kyltti on niin lähellä tiiausboxia, että se häiritsee lyömistä.”

Kakko olisi ilman rangaistusta ja diskaamista ollut Lyoness Openin tuloslistalla sijaluvulla 16 ennen päätöskierrosta.

————————————–

Kakolla värikäs päivä Itävallassa

Espoolainen taistelee päätöspäivänä hyvistä sijoituksista Lyoness Openissa.

Roope Kakko pelasi lauantaina toistaiseksi parhaimman kierroksensa Atzenbruggissa meneillään olevassa Euroopan kiertueen kilpailussa. Tulos 68 on nostanut hänet 15:n joukkoon, kun kisan kärkiryhmä etenee ulosmenon jälkipuoliskolla. Kakko on 54 reiän jälkeen kokonaistilanteessa kolme alle.

Kakon kirjava kierros sisälsi yhden eaglen, kuusi birdietä, kaksi bogia ja yhden tuplan. Kaikki parin ylittänyt reikätulokset osuivat etuysille.

Vaikka Kakko on mättänyt kolmen pelipäivän aikana jo kaksi eaglea ja 15 birdietä, löytyy hänen tilastoistaan myös kolme isoa epäonnistumista. Nämä reiät Kakko on pelannut yhteensä yhdeksän yli parin!

”Oli hyvä rutistus lopussa, se tuli pitkälti tahdonvoiman kautta. Parhaat suoritukseni ovat olleet todella kiitettäviä. Par-viitosilla ne ovat tuottaneet helppoja birdieitä ja kaksi eaglea. Virheitä tulee edelleen liikaa. Lisäksi lähipeli on ollut hampaatonta, siihen pitää saada sunnuntaina tehoa”, Kakko sanoi.

Samaa sijaa Kakon kanssa jakaa Miguel Angel Jimenez, joka on 50 prosentin todennäköisyydellä Kakon pelikaveri sunnuntaina.

”En ole Jimenezin kanssa koskaan pelannutkaan, se olisi varsin mukava kokemus.”

Kolmatta kierrostaan kymmenen reikää pelannut Mikko Korhonen (37:s) on kokonaistilanteessa +2.

Lyoness Openin kärkipaikkaa jakavat tässä vaiheessa Bernd Wiesberger, Joost Luiten, Lee Slattery ja Mikael Lundberg (-8).

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (13 kpl)

  MIKKO KAASALAINEN says:

  Miksi Kakko hylättiin?

  Eetu says:

  Miksi näille pelaajille ei kukaan opeta edes sääntöjen alkeita. Nytkin Kakko tupeksi kahdesti peräkkäin ihan tällaisissa klubipelaajien sääntötietämysasioissa.

  arja sipronen says:

  Ensimmäinen asia mitä pitää tehdä kilpailuissa on LUKEA OHJEET KILPAILIJOILLE!t joskus lPAIKALLISSÄÄNNÖT niissä on ollut iät kaiket ammattilaisilla tuo että mainostauluja ei saa siirtää.

  Raimo Wirtanen says:

  Paikallissäännöissä tai kilpailumääräyksissä on iät ja ajat ollut näissä kisoissa määräys, ettei näitä mainoskylttejä saa siirtää. Siirtämisestä saa kaksi penalttia. Niin tässäkin kisassa, niinkuin callent tourin kisoissa suomessakin. Paikallissäännön tai kilpailumääräyksen rikkomisesta saa 2 penalttia, niinkuin tästäkin. Ei tässä tarvita tuomaria, rutiinijuttu. Tämän tietää klubituupparikin tai tourin katsojakin. Näin on aina ollut.

  rami says:

  ET:llä on viimeiset n. 10 vuotta saanut tai siis pitänyt siirtää mainoskyltit, jos ne ovat häirinneet griinin ympärillä. Tiiboksilla on sitten eri säännöt, mutta kuinka usein tiimerkit asetetaan siten, että ne haittaa pelaajan svingiä ? Laittakaa Arja ja Raimo ensin faktat kuntoon, ennen kuin lähette lähdette kertomaan valheita totuuksina. Arja ja Raimo olisi molemmat ottaneet DQ:n griinin ympärillä vaikka ET:n säännöt ovat hallussa ja tuomaria ei tarvita ja näin on aina ollut !

  Tapani says:

  Juuri viikko sitten sunnuntaina Ruotsin kisassa siirrettiin mainoskyltti Stensonin chipin tieltä viimeisellä reiällä.

  Ihmettelijä says:

  Miten voi ammattilainen sortua moisiin virheisiin? Pelivuosia runsaasti takana ja kilpailutilanteessa harkintakyky pettää amatöörimäisesti. Mietinnän paikka. Ikävä juttu, kun pelitaitoa kuitenkn riittää….

  arja sipronen says:

  Olettaisin, että tässä tapauksessa kilpailumääräyksessä sanottiin että ei saa siirtää, muutenhan DQta ei olisi tullut!

  Vesa says:

  Tämähän on vain golfissa mahdollista. Penaltit olisi kuulunut kilpailun järjestäjille, jos avauspaikalta ei voi esteettömästi lyödä, jonkun mainoskyltin takia. Aivan törkeetä Roopea kohtaan.

  Toinen Rami says:

  ”Rami kysyy, mutta kuinka usein tiimerkit asetetaan siten, että ne haittaa pelaajan svingiä.” Tämä riippuu siitä, miten pallonsa tiiaa. Luulisi ramin tämän tietävän, ennenkuin alkaa kyselemään tiimerkkien asettelusta. Kakkohan tässä on saanut sekä penaltit että diskaukset samassa kisassa eikä Arja, joten tietämyksen puutetta on Kakolla. Kaiken lisäksi oli kyse tiipaikasta eikä griinin ympäristöstä.

  rami says:

  Tarkoitukseni oli kysyä kuinka usein tiimerkit asetetaan siten, että mainoskyltit häiritsevät pelaajan svingiä, pelaajan kuitenkin tiiaavan pallonsa tiimerkkien sisäpuolelle. Koska mainoskylttihän tässä oli Roopen svingin tiellä. Näin ei ikinä pitäisi käydä.Olen myös tietoinen siitä, että kyseessä oli tiipaikka. Oma heittoni oli vain vastaveto Arjalle, jonka mukaan griinin ympärilläkään mainoskylttejä ei saa siirtää, vaikka tämä ei pidä paikkaansa. Griinin ympärillä ne nimenomaan tulee siirtää, mutta tiipaikalla ei.

  järki käteen says:

  Kyllä sitä välillä joutuu miettimään, miksi jatkaa golfin harrastusta ja seuraamista! Järkeen käyvät säännöt ovat ok, mutta tyhmät, merkityksettömät säännöt ovat sieltä… Niinkuin siis tämäkin. Jutun mukaan Kakko siis kysyi toimitsijalta voiko mainoskylttiä siirtää ja saatuaan myöntävän vastauksen pyysi tätä siirtämään kylttiä. Jos joku pitää diskata niin sehän on tuo toimitsija, joka ei tiennyt hänelle kuuluvia asioita. Edelleen on käsittämätöntä ettei rangaistuksia saada jaettua kisan aikana vaan vasta tuloskortin jättämisen jälkeen. Jos minulle harrastelijana kävisi näin harkitsisin onko tämä harrastus sen arvoista!

  Toinen Rami says:

  Ramiko sittenkin väärässä. Eikös griinin läheisyydessä kuitenkin mainoksista vapauduta siirtämällä palloa, eikä siirtämällä mainosta