11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kadonneen aarteen metsästäjä

Odotettua huonommin sujunut kausi on saanut Graeme McDowellin mietteliääksi. © Getty Images

Eurooppalaiset hallitsevat maailmanlistan terävintä kärkeä, mutta Graeme McDowell on valunut rankingissa hiljalleen väärään suuntaan. Viime kauden komeetan listasijoitus on 15:s, ja niskaan hengittää vilkku päällä useita nousukuntoisia pelaajia.

Kauden kohtalaisen hyvin aloittaneelta McDowellilta uskallettiin odottaa menestystä major-turnauksissa, mutta lopulta hän pelasi täydet neljä kierrosta ainoastaan US Openissa. McDowell sijoittui lyöntipelikisassa ensimmäisen kerran top-10:een sitten maaliskuun, oltuaan syys-lokakuun vaihteessa pelatussa Skotlannin kolmen kentän turnauksessa kolmas. Orastava nousukunto katkesi kuitenkin kahden viikon kuluttua PGA Tourilla karsiutumiseen.

Pohjoisirlantilaisen edellisestä voitosta Euroopan kiertueella tulee pian kuluneeksi vuosi, sillä hän puolustaa torstaina Valderramassa käynnistyvän Andalucia Mastersin ykköstilaa. Sören Kjeldsen, Gareth Maybin ja Damien McGrane kävivät vuosi sitten McDowellin kanssa kovan taistelun voitosta, mutta hävisivät kahdella lyönnillä.

Donaldilla hurja etumatka

Tällä kaudella 749 957 euroa ET:llä tienannut McDowell on Race to Dubai -listalla 24:ntenä, mutta janoaa luonnollisesti paikkaa top-15:een. Ansiolistan 15 parasta pääsevät osalliseksi joulukuussa pelattavan kauden päätösturnauksen 7,5 miljoonan dollarin bonuspotista.

ET:n ylivoimaisena tienestiykkösenä jatkaa edelleen Luke Donald, joka sinetöi Disneyn turnauksen voitollaan PGA Tourin dollarikuninkuuden. Reilut 1,3 miljoonaa jäljessä oleva RoryMcIlroy ei ole Donaldin tavoin mukana Valderraman turnauksessa. Näin ollen ainoastaan Martin Kaymerilla olisi voitollaan mahdollisuus nousta ansiolistalla kolmen parhaan joukkoon ohi Charl Schwartzelin. Portugal Mastersissa kahdeksanneksi sijoittunut Kaymer ei ole voittanut turnausta sitten tammikuun (Abu Dhabi), joten menestysnälkää saksalaisella varmasti riittää.

Sergio

Sergio Garcia on löytänyt pelihuumorinsa uudelleen. &copy Getty Images

Yksi Andalucia Mastersin mielenkiintoisimmista pelaajista on viime sunnuntaina kotiturnauksensa näytöstyyliin voittanut Sergio Garcia. Voitto oli Garcialle ensimmäinen lähes kolmeen vuoteen, espanjalainen uhkuukin piristysruiskeen saaneena kovaa itseluottamusta.

”Asiat näyttävät hyvin positiivisilta kahden todella kehnon vuoden jälkeen. Suunta on nyt oikea, mutta liialliseen rentoutumiseen ei ole varaa. Haluan säilyttää samanlaiset tunnelmat kentällä ja sen ulkopuolella”, Garcia sanoi.

Garcian lisäksi kotiyleisön kannustuksen kohteina ovat mm. Miguel Angel Jimenez, PabloLarrazabal, Alvaro Quiros sekä Castello Mastersissa toiseksi sijoittunut Gonzalo Fernandez-Castano.

Myös harvakseen Euroopassa pelaava Justin Rose kuuluu kisan seuratuimpiin pelaajiin. Britillä on hyviä muistoja Valderramasta neljän vuoden takaa. Hän kukisti tuolloin kauden päättäneen Volvo Mastersin uusinnassa Simon Dysonin ja Sören Kjeldsenin. Tämä voitto merkitsi Roselle samalla kauden 2007 Euroopan kiertueen rankingin herruutta.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje