[14][27]
Amatöörigolf - Kilpagolf

Kaarnalahti kolmas senioreiden British Amateur Openissa

Hyvävireinen Minna Kaarnalahti (ensimmäinen vas.) jäi Hunstantonissa niukasti uusinnan ulkopuolelle. Kuva: J-P. Salakari

Minna Kaarnalahden loppukiri nosti suomalaisen hienosti kolmanneksi seniorinaisten British Openissa Englannin Hunstantonissa. Jaetulta yhdeksänneltä sijalta päätöspäivään startannut Kaarnalahti pelasi kierroksen yksi alle parin.

Koko kisaviikon samasta suunnasta puhaltanut tuuli pyörähti päätöspäiväksi päinvastaiseen suuntaan, mikä aiheutti monille pelaajille ongelmia mailavalintojen suhteen. Tuulen mukanaan tuomat sadekuurot nostivat vaikeusastetta entisestään. Toisella kierroksella putin ja avausten kanssa tuskaillut Kaarnalahti osoitti jo ulosmenossa kilpasisarilleen murheiden jääneen taakse. Hän kirjautti etuyhdeksikön tulokseksi 35 (-3), joka riitti siirtämään suomalaisen kilpailun kärkeen.

Aiemmin vastatuuleen, nyt siis myötätuuleen pelattu sisääntulo osoittautui yllättävän haastavaksi; mailavalinnat jouduttiin miettimään kokonaan uusiksi. Reiän 11 eaglesta huolimatta Kaarnalahti päätyi kierrostulokseen 74 (-1) ja kokonaistulokseen +10. Kaarnalahden uusintapaikka jäi lopulta harmittavasti yhden lyönnin päähän.

Kaatosateessa pelattuun uusintaan lähtivät Irlannin Pat Doran ja Englannin Katherine Russell. Ykkösreikä tasattiin bogilla, mutta seuraavaksi pelattu 18. reikä osoitti hankaluutensa. Doranin lähestyminen lipsahti griinin oikeassa reunassa olleen lipun oikealle puolen, valuen kolmisen metriä alempana olevaan notkelmaan. Kun Doranin lobby notkosta jäi aavistuksen verran vajaaksi, vierien takaisin alas, oli keskelle griiniä lähestymisensä lyöneellä Russellilla helppo työ varmistaa ensimmäinen iso seniorivoitto rutiini-parilla.

Lopputulokset:

1. Katherine Russell (ENG) 79+81+74 (+9) 2. Pat Doran (IRL ) 81+79+74 (+9) 3. Minna Kaarnalahti (FIN) 78+83+74 (+10) T4. Sheena McElroy (IRL) 86+75+75 (+11) T4. Christine Quinn (ENG) 79+80+77 (+11) T4. Jane Reese (ENG) 80+79+77 (+11)

Kaarnalahdelle jäi kirittävää Senior British Openissa

Minna Kaarnalahti (78-83) on yhdeksäntenä ennen viimeistä kierrosta Englannin Hunstantonissa pelattavassa seniorinaisten British Openissa.

Minna Kaarnalahdelle osui sysimusta päivä seinorinaisten British Openissa Englannin Hunstantonissa. Jaetulta neljänneltä sijalta toiselle kierrokselle lähtenyt Kaarnalahti ei saanut koko päivänä peliään kulkemaan, erityisesti puttipeli tuotti tuskaa.

Kun avauksetkin pyrkivät karkailemaan tuulen mukana, oli suomalaisen kierros pelkkää piinaa. Kaarnalahden korttiin lopulta merkittiin peräti kolme tuplaa, kolme bogia ja vain yksi birdie, kierrostulokseksi tuli 83 (+8).

Tämä oikeuttaa jaettuun yhdeksänteen sijaan ennen viimeistä kierrosta, jolle Kaarnalahti starttaa klo. 12.50 Suomen aikaa. Kilpailun kärki on jo viisi lyöntiä Kaarnalahden edellä, joten palkintopallisijoitus edellyttää suomalaiselta täydellistä onnistumista viimeisellä kierroksella. Viimevuotisessa kisassa Kaarnalahti oli seitsemäs.

Ennen viimeistä kierrosta kilpailun kärjessä on hallitseva Euroopan mestari, Espanjan Rocio Ruiz de Velasco, yhden lyönnin Pohjois-Irlannin Helen Jonesin edellä. Päivän suurin yllätys oli kuitenkin hallitsevan mestarin, Englannin Felicity Christinen selkeä putoaminen viimeiseltä kierrokselta.

Tulokset toisen kierroksen jälkeen:

1. Rocio Ruiz de Velasco (ESP) 76+80 (+6)

2. Helen Jones (NIR) 79+78 (+7)

3. Maria Orueta (ESP) 79+79 (+8)

T4. Jane Reese (ENG) 80+79 (+9) T4. Christine Quinn (ENG) 79+80 (+9) ………

T9. Minna Kaarnalahti 78+83 (+11) (ja 4 muuta pelaajaa)

Minna Kaarnalahti tavoittelee loppuviikosta menestystä Senior British Openissa.

1.pv

Minna Kaarnalahden avauskierros alkoi hieman yskähdelleen Hunstantonin perinteisellä ”out-and-back” linksillä (par75), tuottaen tulokseksi +4 etuysin jälkeen.

Navakkaan vastatuuleen pelattu takaysi sopi kuitenkin Kaarnalahdelle etuysiä paremmin; neljän birdien siivittämänä sisääntulo sujui yksi alle ja koko kierros kolme yli, eli 78. Toiselle kierrokselle Kaarnalahti starttaa iltapäivärymässä, 15.28 Suomen aikaa.

Viimevuotisessa Senior British Openissa Kytäjä Golfia edustava Kaarnalahti oli seitsemäs.